O2s

Sådan vælger du en god marathon

Raring at løbe en maraton? Hvis du er bare en nybegynder, vil du helt sikkert ønsker at vælge en maraton kursus, der vil få dig inspireret til at komme i gang og opnå din personlige bedste. Her er nogle tips til at vælge en god marathon:

Sådan vælger du en god marathon. Find en i nærheden af ​​din egen placering.
Sådan vælger du en god marathon. Find en i nærheden af ​​din egen placering.

  • Find en i nærheden af ​​din egen placering. Dette er så, at du ikke behøver at gider med pendler til kurset, plus boligudgifter. På den anden side, kan du ønsker at forkæle dig selv med en ferie i det samme område som maraton er, så det kan være din perfekte mulighed for at komme til din drøm ferie (siger Hawaii, for den verdensberømte Honolulu Marathon) og få fit og sund på samme tid.
  • Bestem sværhedsgrad. Ikke alle marathonløb er skabt lige, og hvis du er en nybegynder på denne sport, du ønsker at deltage i et maraton, der har let kurser, især dem, der er for det meste på flatland. Hvis du vil have lidt af en udfordring, finde ud af om graden af ​​hældning, og pisterne og elevation inkluderet.
  • Overvej sceneri. Mange marathon er salgsargument er de attraktioner og seværdigheder, at løberne vil komme til at passere igennem. Kig på maraton kurs kort og find ud af, hvilke typer af natur, at den indeholder. En maraton, der er specielt kendt for sin naturskønne bane er Niagara Falls International Marathon.
  • Kend starttidspunkt. Nogle marathonløb starter i de tidlige morgentimer, mens andre begynder i eftermiddag. Vælg den, der passer bedst til dig. En anden relateret faktor til at overveje, er den måned, det er holdt. Hvilken årstid er det mest befordrende for dig at køre? Husk at klima og vejr er store faktorer, der vil bestemme din overordnede løbeoplevelse.
  • Find ud af om maraton omdømme. Mange marathonløb forekomme hvert år, og har stået på i mange år nu. Kig til anmeldelser af tidligere løbere, og find ud af, hvad de har at sige om, hvordan maraton var organiseret, hvordan logistikken var, hvad de tilbudte faciliteter er, hvor svært kurset er, osv. Du skal også finde ud af, om maraton er certificeret af EuropeTF (Europa Track and Field).
  • Beregn for de samlede omkostninger. Marathonløb varierer meget i deres registrerings gebyr omkostninger, afhængigt af hvem arrangørerne er, placeringen, og mange andre faktorer. For eksempel vil den californiske International Marathon (fra Folsom til Sacramento) koste dig 60€ for at registrere, mens Honolulu Marathon koster 110€.
  • Kend dine mål. Hvis du søger at sætte en rekord for din personlige bedste, bør du kigge efter hurtige og enkle maraton, hvis du ønsker mere udfordring kigge efter dem, der praler af vanskelige ruter og mere udtalte stigninger. Hvis du er den konkurrencemæssige type, finde ud af niveauet for konkurrenceevnen i maraton, samt de tidligere kursus poster (så ville du vide hvad tid til at slå).
  • Find ud af, hvem arrangørerne er. Logistikken og organisation af maraton er afgørende for dig at have en god oplevelse, mens den kører, så find ud af, hvem arrangørerne er, og se om de har et solidt og veletableret omdømme.

Der har du det

Der har du det! Disse tips skal hjælpe dig med at vælge det bedste marathon kursus for dig. Held og lykke, og håber, at dette inspireret dig til at holde på at køre til fitness!