O2s

Sådan vælger du den rigtige løbesko

At vælge de rigtige løbesko er meget vigtigt for en atlet komfort, sundhed og ydeevne. Dårligt montering eller upassende sko kan forårsage fodproblemer såsom vabler og hård hud, og kan endog bidrage til andre fysiske problemer i ben og ryg. Løbere skal vælge et par sko, der passer til deres fod form og størrelse, samt den type uddannelse, som de har til hensigt at gøre.

Fit Hvis det er muligt

Sådan vælger du den rigtige løbesko. Fodtype.
Sådan vælger du den rigtige løbesko. Fodtype.

Fit
Hvis det er muligt, er det en god ide at prøve på begge sko og tage en tur rundt for at teste, hvor godt de passer. Glem ikke at bære din sædvanlige løbesokkerne når de forsøger på skoene. Sneakers, der er for stram kan krampe tæerne, der forårsager ubehag. Sko, der er for løs kan også give problemer. Hvis foden bevæger sig rundt inde i skoen, kan smertefulde gnidning opstå, og hvis tæerne glide fremad og bang mod forsiden af ​​skoen, kan du ende op med blå mærker og sorte tånegle.

Fodtype
Løbere med 'neutral' eller 'normal størrelse' fodbuerne kan være komfortable i en række forskellige sko. For dem med 'low-buet' eller 'høj buet' fødder, vælge de rigtige løbesko kan være mere vanskeligt. Low-buet eller »flade« fødder har tendens til at rulle for meget under løb, hvilket kan føre til ankel og underben skader. High-buede fødder ofte ikke ruller nok, hvilket betyder, at de ikke absorberer stød korrekt, når løberen rammer jorden.

Stabilitet
Løbesko med en høj grad af stabilitet er et godt valg for løbere med lave buer, fordi disse typer af sneakers giver fast fodstøtte under en løbetur. Stabilitet typen løbesko kan bidrage til at kontrollere overdreven rulning af foden, og er kendt for deres holdbarhed.

Fit Hvis det er muligt. Stabilitet.
Fit Hvis det er muligt. Stabilitet.

Dæmpning
Løbere med høj buede fødder bør vælge en godt polstret løbesko, der absorberer stød. Stærkt polstret sko har bløde, fleksible såler, og de tilskynder normal fod bevægelse for dem med høje hvælvede, stive fødder.

Type løbende
Samt generel løbesko, er der forskellige former for sko designet specielt til forskellige formål. Ydeevne løbesko er gode til hurtige løbere, der ønsker en let sko til væddeløb og hastighed uddannelse. Langrend løbere måske at vælge en off-road eller "spor" løbesko, designet til at have overlegen trækkraft og holdbarhed, og for at beskytte deres fødder på ujævnt terræn. For spor atleter, superlette racing sko med pigge til at gribe fat sporets overflade er til rådighed. Hvis du ønsker at køre meget lange afstande, kan du vælge en løbesko med lidt ekstra polstring for at holde dine fødder behagelige.