O2s

Sådan vælger du den rigtige fodtøj til terrænløb

Hvis terrænløb er din foretrukne sport eller motion

Hvis terrænløb er din foretrukne sport eller motion, bør du være forberedt på at bære ud af dine sko temmelig hurtigt. Terrænløb er krævende, men det er en god hjerte-kar-træning. Du får også at nyde udsigten, der kommer med rindende løjper. Løb trails - om blot en kort mile køre eller en lang - kræver ordentligt fodtøj, for at sikre den bedste komfort, ydeevne og sikkerhed.

Her er et par overvejelser, du bør tage, når du vælger den rigtige sko til terrænløb.

  • Overvej din terræn. Terrænløb involverer forskellige former for terræn og forskellige vilkår. Spørg dig selv, hvad slags terræn, du normalt passere igennem i din kører. Er disse stejle og bjergrige stier? Er disse flade skovstier? Hvor stejl er stigninger? Er terrænet meste består af græs, jord eller sten? For stejle stier, vil du har brug for ekstra trækkraft. For takkede overflader, skal du bruge tykkere såler.
  • Overvej din komfort. Løb gennem stier vil kræve indsats, og dine fødder vil normalt være varm. Gå efter sko, der er godt ventileret. Dette kan hjælpe med at minimere overophedning og opbygningen af ​​bakterier fra sved. Dine fødder vil også svulme under lange kørsler, og de bliver nødt til at trække vejret. Gå efter sko med tilstrækkelig støtte til anklerne. Dette kan hjælpe med at holde vandet ude i dårligt vejr. Bemærk, at der er sko mærker, der er både åndbar og vandtæt (såsom Geox). Bortset fra dine sko, kan du også ønsker at overveje at tilføje indlægssåler, at tilføje til stødabsorbering. Dette kan hjælpe med at forhindre sår og vabler danner på dine såler.
  • Overveje deres holdbarhed. Betragtning af de uventede farer, du kan komme på tværs, skal du vælge dem, der har holdbare og stive hæle og tæer. Dette vil bidrage til at forebygge skader, hvis du stub din fod på klipperne, eller hvis du tur på terrænet.
  • Vælg gode sokker. Det er ikke kun de sko, du bør vælge. Sokker er også en vigtig overvejelse, når de vælger fodtøj. Gå efter sokker, der er absorberende, og som kan hjælpe dine fødder ånde. Når du kører gennem stier, bør du også bære høje sokker (knæhøje sokker er bedst), da disse vil give yderligere beskyttelse mod insektbid og giftige planter, såsom gift eg og vedbend.
  • Kig til anmeldelser og anbefalinger. Når du vælger fodtøj, så prøv at spørge til anmeldelser og anbefalinger af andre mennesker, der er i sporten. Du kan kontrollere vandreture websteder som EuropeanHiking.org, BackPacker.com og lignende, da disse normalt vil offentliggøre anmeldelser og anbefalinger om de bedste redskaber til vandreture og trail kører.
  • Tag andre sikkerhedsforanstaltninger. Bortset fra at vælge gode sko, skal du sørge for at bære tøj med åndbart stof. Du skal også bruge udstyr, der kan hjælpe med at beskytte mod skadelige ultraviolette stråler, som solbriller, solcreme, og en hat. Du vil også nødt til at bringe en vandkande, at hjælpe med at holde dig hydreret under din kører.

Terrænløb kan være en udfordrende

Sådan vælger du den rigtige fodtøj til terrænløb. Overveje deres holdbarhed.
Sådan vælger du den rigtige fodtøj til terrænløb. Overveje deres holdbarhed.

Terrænløb kan være en udfordrende, men givende, aktivitet. Når du vælger sko, gå til komfort, anvendelighed og holdbarhed. Disse vil gå langt i at hjælpe dig med at opnå dine mål for din trail kører.