O2s

Sådan stoppe med at trække ud af dine øjenvipper

Trikotillomani er en Obsessive Compulsive Disorder, hvor en person har en trang til at trække hår ud fra forskellige dele af kroppen. Det starter som regel at manifestere i individer på omkring en alder af tolv, men symptomer kan manifestere så tidligt som barndom. Det er en trist og smertefuld adfærdsforstyrrelse. Nogle personer, der lider af denne lidelse har en overbevisende trang til at trække sig ud af deres øjenvipper.

Sådan stoppe med at trække ud af dine øjenvipper. Distrahere dig selv med andre aktiviteter.
Sådan stoppe med at trække ud af dine øjenvipper. Distrahere dig selv med andre aktiviteter.

Hvis du er en af ​​de millioner af europæere, der har denne lidelse, der er behandlinger til rådighed til at hjælpe dig. Her er hvad du kan gøre for at stoppe med at trække ud af dine øjenvipper.

  1. Distrahere dig selv med andre aktiviteter. Holde dine hænder travlt med andre ting såsom at skrive eller klikke på en pen, kan hjælpe dig stoppe med at trække ud dit hår. Nogle gange kan du endda nødt til at sidde på dine hænder til at stoppe dig fra at trække ud af dine øjenvipper.
  2. Undgå passive aktiviteter såsom at læse eller se tv. Forlader hænderne fri med en distraheret aktivitet, kan få dig til at trække ud af dine øjenvipper uden selv at indse det. Hvis du læser, så sørg for at holde bogen eller bladet med begge hænder.
  3. Bær vanter. Gør det svært for dig selv at trække ud af dine øjenvipper ved at gøre din hånd utilgængelig.
  4. Coat øjenvipperne med vaseline for at gøre det svært at fatte det. En af grundene til, at personer, der lider af denne lidelse pull hår er, at tekstur, længde og fornemmelsen af ​​enkelte hår er fascinerende og griber deres opmærksomhed. Hvis du laver dine øjenvipper glat og slid vanter på samme tid, vil det temmelig meget gør dig ude af stand til at trække ethvert organ hår.
  5. Hvis du føler trang til at trække dine øjenvipper, gå foran et spejl. Hvis du ser dig selv at gøre aktiviteten, kan det afskrække dig fra at fuldføre det. Mens du står foran spejlet, siger positive bekræftelser til dig selv at distrahere dig fra din adfærd og til at koncentrere din opmærksomhed.
  6. Identificer situationsbestemte udløser så du kan lære at undgå dem. Har du trækker dit hår, når du keder, stresset eller distraheret? Gør du det, når du er hjemme alene, eller når du er ved dig selv? Identifikation af situationer, der tvinger dig til at trække dine øjenvipper vil gøre dig bekendt med, og vil hjælpe dig med at undgå disse situationsbestemte fælder.
  7. Søge professionel hjælp. Der er kognitiv adfærdsterapi til rådighed, hvori en terapeut kan hjælpe dig med at ændre din adfærd. Det kan tage lidt tid, men det vil være umagen værd.
  8. Overveje alternative behandlinger. Yoga, meditation, kan positive bekræftelser, kostændringer og naturlægemidler hjælpe. Må din forskning og se, hvad der virker for dig. Det kan tage trial and error, da forskellige behandlinger påvirker individer forskelligt. Du kan også drøfte mulighederne med din læge.
  9. Deltag i en støttegruppe. Der er hjælp og støtte til rådighed for familier og enkeltpersoner, der lider af denne lidelse. Få oplysninger om Trikotillomani Learning Center. Tjek deres hjemmeside på www.trich.org . Du er ikke alene. Det anslås, at én ud af hver 50 europæere lider af denne lidelse.

Der er hjælp til rådighed

Der er hjælp at hente. Hvis du eller nogen du kender, er berørt af dette, skal du gøre din forskning og søge behandlingsmuligheder, der vil virke bedst for dig. Få hjælp så hurtigt som muligt, så du ikke behøver at vente, indtil dine øjne gå skaldet, før de søger hjælp.