O2s

Sådan skærpe en katana

Den katana sværd er en af ​​de mest respekterede våben af ​​den japanske

Den katana sværd er en af ​​de mest respekterede våben af ​​japanerne. I det 16. århundrede, havde sværd smede en høj position i samfundet bare for slibning sværd. Disse højt respekterede personer blev kaldt Togishi.

Hvis du ejer en autentisk en katana

Hvis du ejer en autentisk en katana, skal du passe godt på det og skal respektere våben. Du viser denne henseende ved at sikre, at det er godt vedligeholdt. Hvis du ikke ved, hvordan man kan skærpe en katana ved dig selv, bliver du nødt til at kigge efter en erfaren Togishi, som våben som disse kun bør håndteres af ekspert polermaskiner. Der har været episoder, hvor grundet ejernes og amatør polermaskiner manglende viden og ekspertise, knivene simpelthen knækkede, og sværdene blev ødelagt. Men hvis din katana er en low-grade katana bruges til bare at skære praksis kan du lære at skærpe det selv.

Sådan skærpe en katana. Først skal du købe en udretning og skarphed kit til dit sværd.
Sådan skærpe en katana. Først skal du købe en udretning og skarphed kit til dit sværd.

Her er hvordan man kan skærpe din katana.

  • Først skal du købe en udretning og skarphed kit til dit sværd. Du kan købe denne online (fra et velrenommeret forhandler selvfølgelig!) Eller direkte fra producenten af ​​dit sværd. Sættet indeholder vigtige slibning værktøjer som honing olie, jigs fremstillet af træ, slibepapir, whetstones og aftørring klud. Hvis kits er for dyrt, kan du lave dit eget sæt og erstatte med sand papir, der er 600, 800, 1500, og 4000 i grus klasse.
  • Forbered din katana ved at tørre den ned med ren klud og placere den i et koldt bad vand i cirka en halv time. Dette er det tid til at glatte dit katana klinge, hvis du ønsker.
  • Tag klingen fra grebet og placere den på toppen af ​​et håndklæde. Med den ene hånd greb omkring håndklæde og bladet, kan du bruge din anden hånd til at polere kniven.
  • Først sand katana klinge ned med 600 sandpapir. Hvis knæk på vingen er store, kan du ønsker at bruge højere grus ligesom 800 sandpapir korn at udjævne det ud. Den 600-grus g sandpapir vil være i stand til at fjerne eventuel rust og snavs, der er på klingen.
  • Grind bladet i lange, bløde strøg, vinklet nedad mod spidsen af katana. Så meget som muligt, for at holde en vinkel. For at gøre din klinge skinnende, kan du fortsætte til at bruge højere grits såsom 1500 og 4000 Fortsæt, indtil du har opnået den ønskede glans og de banebrydende skinner.
  • Bortset fra sandpapir, kan du også bruge den japanske vand sten til polering. For at de japanske vand stenene til at arbejde, skal de lægges i blød ordentligt omkring fem til tyve minutter før brug. Tilføj en ¼ kop natriumbicarbonat i vandet. Dette vil forhindre bladet mod rust, når du bruger vand-gennemblødt sten mod kniven. Vand sten bruges våd, når polering så holde en handy klud eller håndklæde i nærheden.


Efter polering

Efter polering, kan du rense og tørre blade med en blød klud håndklæde og derefter samle dit sværd. Hvis dette er din første gang til at polere din katana, kan du ønsker at se en professionel gøre det først, og derefter gøre vedligeholdelsen derhjemme. Held og lykke!