O2s

Sådan sikkert gå eller jogge på en delt vej

Både gåture og jogging er gode hjerte-kar-øvelser

Både gåture og jogging er gode hjerte-kar-øvelser, der ikke har brug for noget udstyr. Alt du behøver, er et sted at gå eller jogge. De fleste parker har stier for folk, der ønsker at gå, jogge eller selv køre. Men hvis dit område har ingen walking eller jogging stier, kan du nødt til at kæmpe dig selv med at gå eller jogge langs en delt vej.

Ved hjælp af en delt vej

Ved hjælp af en delt vej, mens walking eller jogging kræver årvågenhed fra din side. Du er nødt til at se ud for indgående køretøjer, fremmede og andre mulige farer på vejen. Fods eller jogging natten kan udgøre flere problemer, som kræver, at du tager ekstra forholdsregler.

Her er nogle tips til at holde sikker, når du går eller jogge på en delt vej.

  • Undersøgelse din trail. Få et kort over de veje, du vil gå eller jogge på. Sørg for, at du er fortrolig med området. Hvis den eneste gang, du kan gå eller jogge er natten, studere din trail først under dagen, så du ved hvor de skal gå.
  • Bær det rigtige tøj. Reflekterende tøj vil hjælpe bilisterne med at se dig bedre som du gå eller jogge langs den delte vej. Søge mindst en reflekterende gear. Athletic tøj producenter gør shirts, veste og hatte med reflekser. Nogle løbesko kommer fremstillet med refleksbånd. Reflekterende tøj er nyttigt om natten eller i mørke overskyede dage. Du kan også købe reflekterende klistermærker til at sætte på tøjet eller reflekterende bånd til at bære rundt armene.
  • Klæde sig passende. Lag af arbejdstøj bør bruges på kolde dage. Under ekstremt varme sommermåneder, tøj, der holder dig kølig og er absorberende. Undgå at bære åbenlyst sexet tøj. Dette kan sende et forkert signal. Hvis det er nødvendigt, når vejret bliver farligt, kan du blive nødt til at bære særlig fodtøj.
  • Bringe en lommelygte. Når du går til en gåtur eller joggingtur efter mørkets frembrud, bringe en fakkel eller lommelygte med dig. Bortset fra belysning din vej, kan det hjælpe angive din tilstedeværelse, mens på den delte vej.
  • Tag en dåse af peber spray med dig. Uanset om det er dag eller nat, kan en peberspray være din bedste forsvar mod en angriber. Altid tjekke om din peber spray virker stadig.
  • Bær en fløjte rundt om halsen. En fløjte gør en kraftig støj. Det er en god afskrækkende mod mulige angribere.
  • Må ikke tale med fremmede. Børn er ikke de eneste, der nyder godt af denne rådgivning. Mens walking eller jogging, ikke ser folk i øjnene.
  • Bliv opmærksom. Kend dine omgivelser og være opmærksom. Tjek om nogen kigger på dig.
  • Carry penge og en mobiltelefon. En håndtaske eller tegnebog kan være omfangsrigt, når de udsættes det er en stor mål for Snatchers og tyve. Athletic butikker sælger arm og talje poser, der kan bære småting. Medbring en lille mængde af kontanter nok for dig at få en cab ride hjem. En mobiltelefon er mest nyttigt, når du har brug for at tilkalde hjælp i en nødsituation. Medmindre det er absolut nødvendigt, brug aldrig din mobiltelefon eller din PDA, mens du er ude og om ad den delte vej.
  • Sænk lydstyrken. Når du bruger din MP3-afspiller, holde volumen til et niveau, hvor man stadig kan høre støjen omkring dig. Ellers kan du ikke høre en advarsel fra en anden person eller et køretøj.


En delt vej kan være et godt sted at gå eller jogge

Sådan sikkert gå eller jogge på en delt vej. Undersøgelse din trail.
Sådan sikkert gå eller jogge på en delt vej. Undersøgelse din trail.

En delt vej kan være et godt sted at gå eller jogge, hvis der ikke er udpeget stier for vandrere, løbere og løbere. Din sikkerhed langs en delt vej er i dine egne hænder. Følg tips ovenfor for at holde din walking eller jogging erfaring sikker og bekymre dig gratis.