O2s

Sådan overlever falde overbord mens white water kano

Dine chancer for at falde over bord er så stor

Dine chancer for at falde over bord er så stor, når kanosejlads i rapids. Falling in kan være en årsag til panik, men hvis du holde fokus alle i hele prøvelser, får du ud af vandet sikkert. Husk på disse tip i tankerne, når du kano, så i tilfælde af et fald, ved du hvad du skal gøre.

Sådan overlever falde overbord mens white water kano. Ophold ved siden af kanoen.
Sådan overlever falde overbord mens white water kano. Ophold ved siden af kanoen.

  • Hold dig sikker. Selv hvis du er en svømmer eller har været kanosejlads for n'te gang, er det logisk at bære hjelm og redningsvest. Disse to vil holde dig sikker, hvis du falder overbord og den aktuelle bærer dig væk. Hjelmen vil især beskytte dig mod træstubbe, sten og klipper, mens redningsvest vil holde dig i live hele tiden du er i vandet.
  • Forbliv rolig. Når du falder, så husk at holde dit sind om situationen. Gå ikke i panik. Hvis du gør det, vil du højst sandsynligt ende op kæmper med vandet og derfor får længere og længere væk fra kanoen. Tænk. Fokus. Dette er ikke enden på dit liv, men det vil være, hvis du tillader panik at overhale dig.
  • Ophold ved siden af kanoen. Umiddelbart fat ene side af kanoen, når du falder. Dette vil forhindre dig i at glide væk. Holde sig oven vande og lade kano at bevæge dig mod land. Hvis den nuværende er særlig stærk, så sørg for at stramme dit greb. Forsøg ikke at komme tilbage i kano på dette punkt, fordi kæntring er meget sandsynligt. I stedet vente, indtil du kommer til kysten eller til en lavvandet del.
  • Padle tilbage til kanoen. Hvis den nuværende skubber dig væk fra kanoen, så sørg for at ligge på ryggen og lad redningsvest holder dig oven vande. Fold dine knæ op, så dine fødder kan skubbe dig væk, hvis du kommer tæt på en klippe, kampesten, eller stub. Så padle med armene for at komme tilbage til båden. Nu, skal du sørge for at holde dit fokus som du gør dette. Det er så let at gå i panik og miste kontrollen på dette tidspunkt, især hvis du ikke får noget tættere på båden. Men med konsekvent paddling og en fokuseret sind, vil du i sidste ende komme dertil.
  • Vent til redning. Når du er næsten tæt på kanoen, nå ud din hånd, så folk i kano kan få fat i dig tilbage i båden. Paddle nogle mere, hvis det er nødvendigt. Igen, ikke panik. I stedet holder dit sind fokuseret på redning og komme tilbage i båden. Bord på båden så omhyggeligt, som du kan for at undgå kæntring.


For at undgå at falde over bord

For at undgå at falde over bord, vil det være bedst at kano kun i de dele, som du ved er sikker. Må ikke komme til de dele, hvor den nuværende er ud over din kano færdighed. Sørg også for kano med en gruppe eller en person med mere erfaring, så du nemt kan reddes, hvis der sker noget. Bær behageligt tøj og sko samt at gøre det lettere for dig at svømme eller padle, når du falder overbord.