O2s

Sådan læser et topografisk kort på en vandretur

For fans af den store udendørs

For fans af den store udendørs, er en af ​​de bedste måder at vandre ved at gøre brug af topografiske kort. Med et topografisk kort, kan du oprette din egen vandrerute fra bunden, efter konturerne af landet. Før du starter vandretur, men du nødt til at lære at læse topografisk kort. Her er hvordan.

Kom dine kort

Kom dine kort. Begynd ved at erhverve en kopi af et topografisk kort. Der er nogle kort, der kan købes for et par dollars i vandreture butikkerne. Som et alternativ, kan du dog også søge efter topografiske kort over det område, du er interesseret i at besøge. Nøglen til at gøre kortene fundet fra internettet nyttige er at sikre, at du downloader høj opløsning kort, der kan udskrives på en temmelig stor ark papir. Standarden 8,5 x 11 tommer papir vil gøre, men kun hvis du vil udskrive et mindre areal i det. Hvis du har planer om vandreture længere afstande, eller hvis du har planer om vandreture i mere komplicerede terræn, så sørg for at du bruger større papir. Eller blot købe et kort fra din vandring shop.

Contour interval

Kontur interval. Du bliver nødt til at indstille den magnetiske nord for dit kompas ved hjælp af deklination diagram. Dette vil sikre, at din kompas vil pege på den sande nord, eller den geografiske nord. Sørg også for, at du kan identificere kontur interval i topografisk kort. Konturen interval vil vise højden mellem de områder i kortet. Normalt vil det have værdier på 40 meter eller mere. I meget høje områder kan de skraverede områder i ækvidistance nå op til hundrede meter i højden eller mere. Medmindre du er en meget erfaren hiker, dog bør du undgå terræn, der er for udfordrende, såsom dem med meget stejle skråninger.

Bestemmelse af sporet

Sådan læser et topografisk kort på en vandretur. Bestemmelse af sporet.
Sådan læser et topografisk kort på en vandretur. Bestemmelse af sporet.

Bestemmelse af sporet. Når du kender terræn og elevation vha. ækvidistance, det næste skridt er at fastslå, at spor, som du vil bruge til din vandretur. Sørg for at du identificere områder, der er lav nok for dig at gå eller vandre gennem. Også gøre brug af de veje, der er angivet i typografisk kort. Normalt vil grusveje angives på kortet, især hvis det er blevet gjort for vandrere. Sørg for at du også identificere de områder, hvor du har planer om afregning for natten, eller når du har planer om at parkere din bil, hvis du har planer om ørkenen kørsel.

Identificere din position. Før du overhovedet begynder vandreture, sørg for, at du kan identificere din placering. Dette kan ske gennem triangulering ved hjælp af din kompas og visse vartegn i området. Brug to jord mærker og en vinkelmåler til at måle, hvor du er i forhold til de to referencepunkter. Det punkt, hvor linjerne skærer vil være din placering. Dette vil normalt give et nogenlunde præcis beskrivelse af, hvor du er på kortet.

Med disse i tankerne, bør du være i stand til at bruge et topografisk kort til din næste vandretur. Sørg for, at du sætter en høj kvalitet kompas med dig, så du præcist kan bestemme din placering i hele vandretur.