O2s

Sådan kommer du i gang kajaksejlads

Kajakroning er blevet en grundpille i friluftsliv. Sporten der engang taget kun til ekstreme adrenalin junkier har nu arbejdet sig vej ind i udendørs sport leksikon. Kajakroning ses af mange som en fremragende måde at kombinere meditativ og motion i smukke udendørs indstillinger. Kayaking features synes i stigende grad nåde forsiderne af magasiner samt toppe af biler, som læsere og førere af alle aldre og baggrunde omfavne sporten og dens helbred og afslapning fordele. Enhver interesseret i at nyde den populære sport behøver kun at komme med et par nødvendige overvejelser lad det sjove begynder.

En af de første ting at overveje, er, hvilken type kajak du agter at gøre. Beslutningen er normalt baseret på budget, fitness niveau, tolerance for risiko eller fare, og geografisk placering.

Trin 1

Leje eller købe?

Med hensyn til budget, skal du overveje, om du ønsker at leje eller købe en kajak. Det kan afhænge af, hvor ofte du kan komme væk fra arbejde og andre forpligtelser til at nyde at bruge kajakken. For en person, som måske kun gøre det ud til floden et par gange om året, udlejning kan være en stor mulighed. Mange marinaer søer, bugter, og floder leje kajakker time for time, dag eller endda i weekenden. Udlejning og bruge en kajak på samme placering vil også skære ud på bekostning af at købe en tagbagagebærer til transport af kajak på din bil tag.

Trin 2

Sådan kommer du i gang kajaksejlads. Leje eller købe?
Sådan kommer du i gang kajaksejlads. Leje eller købe?

Sø eller flod?

Hvis du beslutter, at du ønsker at købe din egen kajak, er du nødt til at beslutte, hvilken type kajak du agter at gøre. Din geografiske placering kan spille ind i denne beslutning. Hvilken type vand har du bor i nærheden eller ofte besøger? White water Dare Devil kajaksejlads, Placid Lake padling, og havene kajaksejlads kræver alle forskellige både. Hvis du er nybegynder, kan stabilitet være din mest fremtrædende overvejelse.

Trin 3

Koste.

Prisklasse kan variere ganske lidt afhængigt af, hvilken kajak type og kvalitet niveau, du beslutter dig for at købe. En grundlæggende plast hard-shell starter ved omkring 190€ -225€ med glasfiber kajakker starter ved 750€ rundt. Den billigste kajak vil normalt være den oppustelige kajak, som også byder på stor fleksibilitet og portabilitet, hvis opbevaring og transport er et problem for dig.

Trin 4

Sikkerhed.

Når du har besluttet hvilken type kajak vil få dig i vandet, er det vigtigt at stoppe op og tænke på sikkerheden. Folk, der vælger at dykke ned i white water kajak nødt til at tage en klasse eller starte ud med en guide. Det er ikke noget, der bør gøres uden forudgående instruktion, praksis og vejledning. Behovet for vejledning at komme i gang i sporten er ikke begrænset til ekstreme white water kajak. Nogen gør noget, de føler sig usikre på, bør konsultere en ekspert eller erfaren ven til at vejlede dem. Ligesom enhver anden sport eller aktivitet, bør kajak sikkerhed frem for alt andet, involverer sund fornuft. Hvis du gennemkører white water fyldt med sten, skal du bruge en hjelm. Klæde sig passende, og være forberedt på nødsituationer. Grundlæggende kajak sikkerhed omfatter også brug af en redningsvest, evnen til at svømme, og ved hjælp korrekt solbeskyttelse for din hud og øjne. Korrekt sikkerhed er et vigtigt element i at nyde din nye hobby uden uheld og skader.

Trin 1. Sø eller flod?
Trin 1. Sø eller flod?

Trin 5

Fitness.

Kajakroning kræver en vis mængde udholdenhed, energi og udholdenhed. Første gang kayakers ofte kommentere, at de brugte muskler de ikke vidste, de nogensinde har haft! Hvis du normalt føre en temmelig stillesiddende livsstil, begynde træningen med nogle centrale og arm styrke kombineret med lys cardio øvelse. Dette kan minimere ømhed og træthed, vil du føle sig ud på vandet. At være fysisk forberedt kan bidrage til at maksimere nydelsen af ​​dine første ture i vandet.


Okay, har du truffet nogle vigtige beslutninger. Du ved, hvad du vil gøre, har du købt din kajak, du har gjort din forskning om sikkerhed og gået igennem alle klasser, du skal tage, og det er tid til at tage ud til vandet. Kajak er en god træning, en beroligende måde at klare dit sind, og en ideel grund til at komme udenfor. Vær sikker og god fornøjelse!

Jason Kay anbefaler, at du læser nybegynder kajak information og rådgivning hos KayakingStore.info.