O2s

Sådan køber diamant smykker

Diamant smykker er et betydeligt køb, men det er ikke en, der skal være skræmmende. Bevæbnet med nogle grundlæggende oplysninger, kan du købe diamanter med tillid, enten til dig selv eller en meget speciel en anden.

Sådan køber diamant smykker. Gør dit hjemmearbejde.
Sådan køber diamant smykker. Gør dit hjemmearbejde.

 1. Gør dit hjemmearbejde. Gør dig bekendt med nogle grundlæggende terminologi som de fire C'er (klippe, farve, klarhed og karat vægt). Vide hvilke muligheder der er vigtigst for dig. Her er et hurtigt overblik:
  • CUT bestemmer stenens ild og glans og er nok din vigtigste C. Ikke at forveksle med en diamant facon, cut refererer til, hvordan en diamant facetter er skabt for at maksimere mængden af lys, der absorberes, omdirigeres og løsladt. Naturen styrer de andre 3 Cs, men en diamant cut er i hænderne på den håndværker, der former den.
  • COLOR er også en vigtig overvejelse. Diamanter kan være farveløse (den mest ønskelige, og derfor den dyreste) til brun, med en hel række af hvide og gule i mellem. Det er vigtigt, når de køber et stykke med flere sten, at farverne er alle en god kamp. Farverne er betegnet med et bogstav, med D være farveløs og Z være lys brun. Undgå sten, der vises "mælket".
  • CLARITY betegner hvor fejlbehæftet feret diamant er. Mens fejlfri diamanter eksisterer, de er sjældne og meget dyre. Undgå sten, der har sorte pletter, der er synlige for det blotte øje, eller som har chips, revner eller udtynding når de ses under en perle omfang. En diamant er klarhed beskrives som F (fejlfri) VVS (meget, meget tungt inkluderet) VS (meget lidt inkluderet) SI (lidt inkluderet) eller I (inkluderet).
  • Karat vægt er baseret på en skala fra 100 med 100 point svarende til en karat. En 25 point stenen er en fjerdedel karat, en 50-pointer er en halv karat, burde osv. Size virkelig være den sidste C du bekymre dig om, det er langt bedre at have en mindre, mindre fejlbehæftet, smukt skåret, nær- farveløs sten, end det er at have en 3 karat der har ingen brand eller gnist.
 2. Vide, hvor meget du vil bruge, før du forlader hjemmet. Det er nemt at blive fanget i glamour og prestige af diamant smykker. Hvis du sætter dit budget fast, vil du være bedre i stand til at holde sig til det og undgå overforbrug.
 3. Vælg din smykker butik med omtanke. Stol på anbefalinger fra venner og familie eller en lokal guldsmed omdømme. De smykker industrien er plaget af detailhandlere, der fejlagtigt oppuste deres priser for at skabe falske "salg", og narre dig til at tro, at du får en hel del. Du er langt bedre stillet nedladende en guldsmed, der sjældent eller aldrig kører salg og hvis priser forblive stabil hele året. Hvis en salgs associeret begynder at tale om butikkens finansieringsmuligheder, eller hvor nemt det er at åbne en afgift konto, før du endda se nogen diamanter, er dette ikke stedet for dig at handle.
 4. Der er en spredning af online diamant forhandlere. Mens nogle af disse hjemmesider kan være et godt sted for dig at starte din forskning, er det virkelig bedre at gøre dit køb fra en mursten og mørtel butik. Hvorfor? Hvis du bryder en krog, eller mister en side sten fra din montering, det er lidt vanskeligt at vende tilbage den brik til internettet for reparation. Ligeledes internettet er ikke tilbøjelige til at tilbyde supplerende inspektioner, rengøring og polering. Desuden er der ikke to diamanter ens, hver enkelt har naturlige egenskaber, der gør det unikt, og det er meget svært at se subtile (og ikke så subtile) forskelle mellem stenene, når man ser på dem online.

Gør din forskning, besøge flere smykker butikker og stille spørgsmål. Du vil blive overrasket over, hvor hurtigt du bliver fortrolig med de 4 C'er og gøre at diamant-købsbeslutning.