O2s

Sådan gør taekwondo

Taekwondo

Taekwondo, eller "mund-næve måde," er en kampkunst nært beslægtet med Karate. Det er den nationale sport i Sydkorea, og er en medalje sport i sommer-OL. Taekwondo konkurrence på verdensplan sker i regi af to organisationer, Den Internationale Taekwondo Federation og World Taekwondo Federation. Det er også et populært rekreativt sport: mere end 70 millioner mennesker i øjeblikket nyder Taekwondo, og det praktiseres i næsten alle lande i verden.

Sådan gør taekwondo. Den erfarne martial kunstner vil finde det fulde sortiment af slag.
Sådan gør taekwondo. Den erfarne martial kunstner vil finde det fulde sortiment af slag.

De, der er fortrolig med Karate eller andre kampsport vil finde Taekwondo meget bekendt. I virkeligheden, for den erfarne martial kunstner søger at gøre Taekwondo, vil den mest markante ændring være i terminologien: naturligt, Taekwondo bruger den koreanske sprog. Fagudtryk i Taekwondo er normalt beslægtet til deres japanske kolleger, men de er forskellige nok til at skabe forvirring. For eksempel er en skole et dojangen, snarere end en dojo, et råb er kihap, ikke Kiya. Andre, som Hyeong (form) er meget forskellige fra det japanske (kata), og vil kræve praksis.

Den erfarne martial kunstner vil finde det fulde sortiment af slag

Den erfarne martial kunstner vil finde det fulde spektrum af slag, spark, holdninger, formularer og teknikker der er fælles for de fleste asiatiske kampsport i Taekwondo. Dog kan Taekwondo karakteriseres som noget mere stive og ensrettede end andre stilarter. Det understreger skarpe, rene teknikker, dybe holdninger og velordnet, synkroniseret bevægelser. Det er derfor ideelt til at undervise store klasser, som kan delvis forklare sin popularitet.

Som med enhver kampkunst

Som med enhver kampkunst. Hvordan man gør Taekwondo afhænger condition både krop og sind De bevægelser og teknikker udgør en skabelon, et sæt af værktøjer, der skal bruges i selvforsvar, men den virkelige udvikling er interne. Taekwondo klasser indebærer streng hjerte-kar-motion, hvilke betingelser kroppen til at udføre til sit højdepunkt potentiale og til at udholde opslidende straf. Samtidig, er hjernen også uddannet: bevidste og ubevidste sind har lært at arbejde problemfrit med kroppen, til at producere handlinger og reaktioner, der er lyn hurtig, kontrolleret og effektiv.

Resultaterne kan være imponerende

Resultaterne kan være imponerende. Mange mennesker, der Taekwondo ikke kun vinde forbedrede selvforsvar færdigheder, men også opleve betydelige sundhedsmæssige fordele, forhøjet humør, forbedret koordinering og øget tillid til både fysiske og intellektuelle sysler. Fordi alle kampsport konkurrence bærer en vis risiko for fare, er det en særlig god mødested for at lære værdien af ​​kontrol, hensyntagen og sportsånd. Mange mennesker, der gør Taekwondo, især børn, rapporterer betydelige forbedringer i kvaliteten af ​​deres liv på grund af det. Og frem for alt, mener alle, der deltager det ekstremt sjovt!