O2s

Sådan finder du vejkort

Hvis du kører til et ukendt område, eller er simpelthen tilbøjelige til at få tabt i din egen baghave, er en gade kort nødvendig for at få dig til din placering.

  1. Mapquest. Et af de ældste kortlægning hjemmesider er stadig en af de bedste. Mapquest giver gadeplan kort over næsten alle lande i verden. Du kan zoome ind tæt nok at se hver gade i detaljer og zoome ud langt nok til at se flere stater på en gang. MapQuest-kort kan også mailes eller sendes til en PDA eller mobiltelefon. Ulempen ved disse kort er, at når du er zoomet ind tæt nok at se de enkelte gader, kan du ikke se et meget bredt område.
  2. Yahoo! Yahoo! giver også interaktive kort, hvilket svarer til MapQuest. Men de omfatter også de nuværende trafikforhold med deres kort, hvilket kan være meget nyttigt, hvis du kører i en storby. En ny funktion er luftfotos udsigt over området, som du vil registrere. Dette er formentlig ikke en meget nyttig rejse funktion, men det er ganske interessant.
  3. GPS-navigatorer. Hvis du har en GPS-enhed, eller er så heldige at have et køretøj, der fulgte med en, kan du få adgang vejkort. Fordelen ved disse systemer er, at de ikke kun vise dig hvor du skal gå, viser de også, hvor du i øjeblikket er. Nogle vil endda verbalt vejlede dig, fortæller dig, når du har brug for at vende om og i hvilken retning.
  4. Turistkontorer. Hvis du har brug for en gade kort i en storby, kan du ringe eller komme forbi sit turistkontor, eller få adgang til sin hjemmeside. Brug din foretrukne søgemaskine til at søge efter den by, hvor du er på rejse, og det vil normalt give et telefonnummer eller et websted for turisme afdeling.
  5. Lokale butikker. De fleste lokale butikker, såsom nærbutikker og benzinstationer, vil have vejkort over området. Hertil kommer, som regel statslige kort har gadeplan kort over de større byer på bagsiden.
  6. Mapathon. Dette er en hjemmeside, der giver online-kort over næsten alle byområde i Europa. Du får adgang til Mapathon webstedet for dit område, skal du skrive "www.mapathon.com / state abbreviation.shtml." For eksempel vil finde en gade kort over Madison, Wisconsin, indtast http://www.mapathon.com/wi.shtml , og følg derefter links til et kort over Madison.

Hvis du vælger at udskrive på online kort som reference

Sådan finder du vejkort. Hvis du vælger at udskrive på online kort som reference.
Sådan finder du vejkort. Hvis du vælger at udskrive på online kort som reference.

Hvis du vælger at udskrive på online kort som reference, når du rejser, skal du sørge for at bruge så stor en stykke papir som muligt. En 11 "x 17" ark er ideel. Vejkort indeholder masser af detaljer - du ikke ønsker at være skinnede på små, svære at læse print på et kort, når du er i et ukendt område!