O2s

Sådan finder du gratis vejkort

Traveling kan være en behagelig oplevelse

Traveling kan være en behagelig oplevelse. Det er endnu mere behageligt, hvis du ved hvor du skal hen. Den bedste opslagsværk når du er på en road trip er naturligvis en køreplan. Der er forskellige måder at få fat i en køreplan, og de bedste måder er endda gratis. Her er nogle forslag til, hvor og hvordan du kan muligvis finde gratis vejkort.

Sådan finder du gratis vejkort. Spørg venner for brugte kort.
Sådan finder du gratis vejkort. Spørg venner for brugte kort.

  • Spørg venner for brugte kort. Den første ting du kan prøve er at spørge venner og slægtninge, der muligvis allerede rejste til det sted, du ønsker at besøge. Oftere end ikke, har de sandsynligvis stuvet væk en brugt vejkort eller andet sted i handskerummet eller bagagerummet. Selv gamle kort ikke kan være så nøjagtige som nye, vil disse stadig gøre, hvis alt du behøver er generelle anvisninger til en bestemt by, stat eller amt.
  • Gå online. Der er nu en håndfuld gratis kortlægning, som også omfatter satellitbilleder af næsten hele kloden. Populære tjenester omfatter Google maps og Google earth , og med dem kan du udskrive et kort til brug på vej. Hvis du ikke er i stand til at udskrive et kort, kan du prøve at få adgang til Google Maps direkte fra din mobiltelefon. Bare åbne din browser og navigere til m.google.com for Googles mobile tjenester.
  • Besøg et rejsebureau. Rejsebureauer kan være villig til at give dig en gratis køreplan som et incitament til at erhverve deres ydelser. For eksempel, hvis du booking en tur til et andet land kan de smide i flere gratis ressourcer som køreplaner, oversættelse hjælpelinjer og brochurer af naturskønne pletter og resorts.
  • Brug GPS. Nogle moderne biler har et GPS-system pre-installeret. Selvom dette ikke er præcis gratis, fordi det er en add-on, kan de faktiske GPS-data allerede leveres som en gratis tjeneste, og dette inkluderer kortlægning system. Faktisk, hvis du har en håndholdt GPS-modtager chancer er du kan allerede bruge det til at vise kort på skærmen, og du kan endda plotte din rute præcist til et par fødder.
  • Prøv Lufthavn Information kabiner. Hvis du rejser i udlandet, kan du være i stand til at få gratis vejkort fra lufthavnen oplysninger booth, eller fra lokale udlændingemyndighederne. Dette gælder især for lufthavne beliggende i populære turistområder spots.
  • Spørg dit hotel concierge. Hotel concierge personale er blandt de mest nyttige af alle servicepersonale. Hvis du har brug for en køreplan, kan de producere en til dig, som regel uden ekstra omkostninger. Overvej denne del af at blive forkælet som gæst hotel.
  • Gå til ambassader. Hvis du planlægger at tage til udlandet, kan du tjekke med det lands ambassade i dit eget land eller by. Hvis destinationen er populær for sin turist spots, chancer er ambassadens personale kan give dig gratis vejkort, at funktionen virksomheder, seværdigheder og lignende, for at hjælpe dig gå rundt i deres land.

Hvis alt andet fejler, kan du prøve at besøge en lokal boghandel eller en dagligvarebutik på tankstation. Disse kan bære billige vejkort, der kan hjælpe dig med din rejse.