O2s

Sådan erstatte fiskesnøre

Sticks, klipper og andet affald i vandet eller kystlinjen kan beskadige en fiskesnøre. De fleste linjer er modstandsdygtige nok, men efter meget brug svage punkter i sidste ende kommer til at blive vist. Avid lystfiskere kender betydningen af ​​løbende at erstatte deres fiskeri linje med friske nye spoler til at holde deres fiskeri i tip-top form.

  1. Tjek din linje. Lad det meste af din linje på vandet og langsomt køre den tilbage, (sørg for at fjerne terminal tackle først). Som du tager det tilbage, røre tråd med fingerspidserne af din frie hånd og føler for små rifter, snit eller knuder. Du kan også inspicere linjen visuelt. Hvis størstedelen af ​​linje har hudafskrabninger på det, eller hvis de svage punkter er nær spolen så er det nok tid til at udskifte den. Hvis de svage punkter er få, og er kun placeret nær spidsen, men de fleste af linjen er okay, så du kan få ved med blot at afskære den dårlige del. Bare husk, at du nu har en kortere linje og måske støde på nogle svært ved at gøre en lang cast. Mest erfarne lystfiskere anbefale udskiftning efter 150 til 200 anvendelser af shore casting og endnu mindre, hvis ofte brugt i trolling.
  2. Slip den nye linje fra stangen tip og gennem øjerne. Du bliver også nødt til at binde den nye linje på rullen. Dette vil forhindre uheld at miste din helt nye linje, hvis du nødt til at lade det ud og trække på vandet til at fjerne nogle drejninger.
  3. Put en blyant gennem midten af den nye spole (lukket rulle). Hvis du har en lukket hjul så er du nødt til at bede om en person til at hjælpe dig ud. Du hjælper vil holde den nye spole gennem blyanten, så det kan slappe frit. Som du rulle i den nye linie hjælperen vil også nødt til at holde en passende spænding på linjen. Den nye linje bør ikke strækkes til stramt. Dette kan svække det eller forårsage drejninger.
  4. Placer den nye spole på gulvet (åben-faced hjul). Med open-faced hjul, kan du gøre udskiftningen på egen hånd. Rullen i sig selv kan opretholde den rette mængde spænding. Vær sikker på, at den nye linje coiling ud af dets spole i retning mod uret, som du afhaspning det i. Du skal også bliver nødt til at lade den nye linje pass gennem dine klemte hånden, da det snor sig på hjul til at overvåge, om det er vride. Fyld spolen med den nye linje op, indtil du har en godtgørelse på 1/8 inches fra hjuls kant.

Sådan erstatte fiskesnøre. Slip den nye linje fra stangen tip og gennem øjerne.
Sådan erstatte fiskesnøre. Slip den nye linje fra stangen tip og gennem øjerne.

Hold din fiskesnøre frisk ved at erstatte det på en regelmæssig basis kan forhindre sådanne uheldige episoder, som for eksempel den linje bryder lige når at plettede ørred du har været stalking hele dagen endelig bider.