O2s

Sådan bruger golf etikette

Golf er vokset i popularitet i de sidste mange årtier. Ikke længere et spil forbeholdt eliten, er folk i alle aldre og alle indkomstgrupper, der går på links for at få lidt motion og nyde en smuk, solrig dag. At lære at mestre spillet er sjovt og afslappende for mange mennesker (for andre kan det være en smule irriterende!). En ting er sikkert - når alle spiller med hensyn til deres kolleger golfspillere, spillet er sjovere for alle. Her er et par tips om brugen golf etikette:

 1. Ærlighed er den bedste politik. Præcis scoring i golf er i vid udstrækning gjort på ære systemet. Barbering et punkt eller to ud af din score er uærligt og vil helt sikkert gøre dig en upopulær golf partner.
 2. Klæd korrekt. Selvom denim shorts og t-shirts kan være helt acceptabel på nogle kurser, i andre kan du blive bedt om at bære mere traditionelle golf shirts og lange bukser. Hvis du vil spille på en uvant kursus, skal du sørge for at ringe fremad for at forhøre sig om dress code.
 3. Ophold sikker. Selvom golf er en meget sikker sport, der er nogle overvejelser, at spillerne skal gøre for at sikre sikkerheden af andre spillere. Før svinge sin klub, bør en spiller være sikker på, at alle medlemmer i gruppen spille fremad er langt nok ud af rækkevidde for at undgå at blive ramt af bolden. Derudover bør en spiller sørge for, at kolleger golfspillere er langt nok væk, så de ikke bliver ramt af køllen, små sten eller anden grund vragrester. Hvis du rammer en bold, der tager en uplanlagt rute, sætte andre spillere i fare, skal du sørge for at råbe "fore" som en advarsel.
 4. Vent din tur. Der er en specifik rækkefølge, der er udpeget til leg. Her er det grundlæggende: Den første side til tee off bestemmes af en lodtrækning. For hvert hul spilles efter den første, vil den side, der vandt den foregående hul tee off først. Hvis et hul er et uafgjort, vil den side, der vandt det sidste hul bevarer retten til at tee op først. Når alle har gjort hans første skud for hvert hul, den spiller, der lander sin bold længst fra hullet rammer næste, og spillet fortsætter på denne måde. Selv om der er ingen straf for at spille uden for tur, anses det for dårlig etikette. Den eneste undtagelse til dette er, når, af hensyn til at fremskynde spillet, alle spillere er enige om at spille "klar golf." Klar golf er simpelthen så den første person, der er klar til at tage et skud at gøre det. Det er lejlighedsvis udpeget som den måde at spille på uformelle turneringer, når tidsfrister er vigtige (for eksempel alle har brug for at få sit spil færdig med 5 pm, så de alle kan sidde ned til en planlagt middag).
 5. Shhhh. Når en spiller er ved at lave et skud, uanset om det tee, fairway, eller på greenen, bør andre spillere forsøge at forblive stille og roligt.
 6. Give 'em deres plads. Alle spillere skal sørge for at holde en sikker afstand fra en spiller, der er ved at lave et skud. Dette er en sikkerhedsfunktion anliggende såvel som et tegn på god golf manerer. På greenen, skal du sørge for, at du (og din skygge) ikke er i en anden golfspiller vej.
 7. Sådan bruger golf etikette. Ærlighed er den bedste politik.
  Sådan bruger golf etikette. Ærlighed er den bedste politik.

 8. Gør dit præg. Hvis din bold ligger i vejen for en anden spillers skud på green, skal du hente din bold og bruge en plastic markør (eller en mønt, hvis du ikke har markører) for at markere boldens stedet.
 9. Holde den i gang. Når din gruppe afslutter et hul, er det vigtigt straks at gå videre til den næste - den næste gruppe er sandsynligvis at være klar til at nærme sig hullet. Desuden, hvis din gruppe spiller langsommere end gruppen bag dig, er det korrekt etikette at give dem mulighed for at "spille igennem", hvilket betyder at lade deres gruppe gå videre til jeres.
 10. Glat din vej i en bunker. Når du har spillet din skud fra en sand bunker, skal du sørge for at glatte sandet af dine footprints og mærker fra dit skud til næste spiller. De fleste kurser giver sand river nær hver bunker for spilleren brug. Når du indtaster og efterlader en sand bunker, altid gøre det på den lave ende.
 11. Forsøge at forblive divot-fri. Gør dit bedste for ikke at skabe divots (bidder af græstørv som bliver udskilt af din klub, når de foretager et skud), men hvis du ved et uheld laver en divot, skal du sørge for at placere det tilbage hvor det kom fra og træde fast på det for at sikre den på plads.
 12. Kend dine grænser. Hvis du rammer en bold out of bounds og ikke umiddelbart se det (i højt græs eller et skovområde, for eksempel), bør du ikke tage mere end fem minutter forsøger at finde din bold, før du vælger at spille en provisorisk bold. Det vil koste dig et slagtilfælde, men det er vigtigt for alle at holde spillet i bevægelse.
 13. Selvom denim shorts og t-shirts kan være helt acceptabel på nogle kurser, i andre kan du blive bedt om at bære mere traditionelle golf shirts og lange bukser. Hvis du vil spille på en uvant kursus, skal du sørge for at ringe fremad for at forhøre sig om dress code.
  Selvom denim shorts og t-shirts kan være helt acceptabel på nogle kurser, i andre kan du blive bedt om at bære mere traditionelle golf shirts og lange bukser. Hvis du vil spille på en uvant kursus, skal du sørge for at ringe fremad for at forhøre sig om dress code.

 14. Indkøbskurv regler. Hvis du vælger at køre en motoriseret kurv snarere end walking kurset, skal du sørge for at holde vognen på den udpegede kurv sti. Nogle kurser giver dig mulighed for at køre din kurv ret til din bold. Hvis dette er acceptabelt, altid køre på stien, indtil du er ved siden af din bold, og derefter foretage en 90 graders vending lige mod din bold. Under alle omstændigheder kører altid din golf cart på en sikker og omhyggelig måde.
 15. Tag. Sluk personsøgere og mobiltelefoner mens du er på kursus, medmindre du har en yderst vigtig grund til at have dem på.
 16. Mulligans, gimmies og gør-overs. Selvom det ikke er en del af enhver officielt sanktioneret spil, tilbyder mange venskabskampe af golf hver spiller én chance for at tage billedet om en dårligt lavet skudt uden at tilføje en ekstra streg til hans scorecard. Udtalelser varierer meget på denne praksis, men så er det vigtigt at etablere en politik for reshooting før et spil begynder.
 17. Hold din cool. God sportsånd kræver, at du ikke råbe, sværger, eller smide din klub - uanset hvor frustreret du er. Alle har en dårlig skud nu og da (oftere, når at lære spillet!). Det er respektløst over for andre spillere til at opføre sig i en vred eller barnlig måde.