O2s

Sådan bor i udlandet: sygesikring og afgifter

Hvis du tænker om at leve i udlandet skal du overveje to meget vigtige faktorer: sygesikring og afgifter. Kom et håndtag på, hvad de kan forvente fra begge vil hjælpe dig til bedre at forberede dit nye liv i et nyt land.

Her er nogle ting du måske ikke har tænkt på, men bør overveje med sygesikring og afgifter, før du afslutter din flytter planer:

Sygesikring: Selvom du måske være at flytte til et land, der giver socialiseret medicin, betyder det ikke, at du automatisk vil være berettiget til det. Disse typer af programmer er typisk forbeholdt borgerne i det land, så du vil højst sandsynligt nødt til at have din egen sygesikring ved at flytte til et nyt land.

Du bliver nødt til at få international sygeforsikring og nogle af de overvejelser med dette er:

Trin 1

Sådan bor i udlandet: sygesikring og afgifter. Sygesikring.
Sådan bor i udlandet: sygesikring og afgifter. Sygesikring.

Hospitalsbehandling fordringer: Har din udbyder tilbyde direkte afregning?

Trin 2

Ambulante påstande: Hvis fordringer afvikles gennem refusion, finde ud af hvor lang tid det vil tage.

Trin 3

Nødevakuering og repatriering: Nogle udbydere vil betale for din evakuering, men vil ikke refundere dig for din flybillet, når du vender tilbage til dit bopælsland. Nogle planer er mere omfattende og vil tilbyde at betale for evakuering, din returrejse, og indkvartering til dine pårørende under hele processen. Du er nødt til at være sikker på at læse det med småt på dette punkt for at sikre, at du får den bedst mulige dækning.

Trin 4

Kroniske tilstande: Nogle politikker vil ikke dække alle kroniske lidelser og nogle vil udelukke dem alle sammen. Hvis disse er en bekymring for dig, så er du nødt til at have det hele forklaret før du beslutter dig for en politik.


Skatter: Som et Europa Citizen, der bor i udlandet, har du måske hørt, at du ikke længere nødt til at betale skat i til USA. Forkert! Det Europa har i øjeblikket skatteaftaler med over 42 lande verden over. Både USA IRS og udenlandske skattemyndigheder kan udveksle oplysninger om borgere, der bor i et andet land. IRS vil typisk have midler, der er en del af hvert lands amerikanske ambassade, hvis job det er at specifikt hjælpe amerikanske borgere, der bor inden for landets grænser til korrekt arkivere deres skatter. Selv uhyggeligt, de fleste ambassader har også særlige agenter, hvis job det er at opsøge de amerikanske borgere, der ikke ordentligt betaler deres skat i USA.

For at undgå dobbeltbeskatning formular forekommende, at skatteaftaler indeholder mange bestemmelser, der gavner de amerikanske borgere. Der er en udenlandsk skattegodtgørelse, der kan kræves som afspejler de beløb, du betaler på din udenlandske selvangivelse, og denne kredit vil typisk opveje din amerikanske skat, der skylder, men du kan ikke få den kredit, hvis du ikke indsende din US selvangivelse.

Trin 1. Hospitalsbehandling fordringer.
Trin 1. Hospitalsbehandling fordringer.

Selvfølgelig er den bedste måde at håndtere begge situationer er at søge hjælp fra fagfolk, men når du gør, så sørg for, at de har et stort kendskab til og forståelse for de forskellige nuancer forbundet med at leve i udlandet.

Living oversøisk kan virkelig være din drøm og en kulmination af en levetid på hårdt arbejde. Bare vær sikker på at din drøm ikke bliver til et mareridt, og gør dit bedste for at være forberedt på forhånd på både sygesikring og skattemæssige fronter.