O2s

Sådan beregner strømliner

Picture et fly flyver rundt til en vis destination, som ikke kan nås med landbaserede køretøjer. Mens forestille dette, så lad mig spørge dig, har du nogensinde spekuleret på, hvordan disse enorme metal maskiner er i stand til at opretholde en vis grad af højden i længere perioder. Ja, du kan sige, at jet eller propel motoren er ansvarlig for det. I virkeligheden selv, er det luft, der passerer under, over, og alle omkring flyet på himlen, der virkelig holder det i luften. Denne luftstrøm kan beregnes gennem strømliner som typisk er den ændring af hastighedsvektoren i forhold til den linje, der går forud, før det kraftigt at kontakte en fysisk ting, en flyvemaskine til dette spørgsmål. Med andre ord, ekstern hvis der er en kontinuerlig strøm af luft og noget tilsættes til blandingen, retningen af ​​strømmen eller strømline vil ændre sig. Computing for disse ændringer vil bestå af dig ved hjælp af et antal af ligninger, der involverer den funktionelle stream formel. Huske på, at denne ligning gælder kun strømliner der er i en stabil tilstand, der ikke kan komprimeres.

  • Udskille de dele af hastighedsvektoren. Hastighedsvektoren er den oprindelige flow eller linie luften følger. For at beregne den strømliner, bliver du nødt til at bestemme og påpege hver del af hastighedsvektoren først. Ligninger til brug her er V = 2Y +4 XJ hvor 2Y repræsenterer U komponent og 4X repræsenterer Y-komponent.
  • Stream bruges ligning. For så længe du kender hastighedsvektoren komponenter, kan du bruge stream-funktionen ligning til at beregne strømmen funktion. For at gøre dette, input alle de nødvendige numeriske tal for komponenterne i ligningen. Hvis du ikke er bekendt med ligningen, så læs op mere på det her .
  • Bestem stream-funktionen. Med begge ligninger på slæb, og med resultater,, der kombinerer dem vil give dig den stream funktion, som vil hjælpe dig med at plotte strømliner eller baner af en bestemt flow.
  • Løs for Y konstant. Hvis strømmen funktion, du udlede er lig med 0, og derefter overveje løse for Y i ligningen til at bestemme den strømline eller bane af særlig flow.
  • Gentag processen. Processen er temmelig det samme for enhver form for strømline. Den nederste linje er, at du nødt til at løse for Y. Hvis matematik er mere forståelig og enkel, så computing for X er en proces værd at gøre. Under alle omstændigheder, strømliner holde med processen i computing inden for samme flow feltet. Du kan være nødt til at indtaste andre konstanter for effektivt at løse ligningen og finde ud af, hvad Y repræsenterer.

Sådan beregner strømliner. Udskille de dele af hastighedsvektoren.
Sådan beregner strømliner. Udskille de dele af hastighedsvektoren.

Så snart du har beregnet det effektiviserer og har de numeriske resultater, kan du nu omsætte de tal ind i et diagram for at gøre hele prøvelser langt mere forståelig for ikke-matematiske mennesker. Husk, dette aspekt af matematik og fysik er temmelig kompliceret men det er et afgørende tandhjul i alle de love om bevægelse, vi alle nyder i dag.