O2s

Sådan at udveksle fremmed valuta

Tips om omregningskurser og pengeveksling steder

Hvis du vil rejse uden for Europa, er det vigtigt at have nogle lokale valuta for det område, hvor du rejser. Der er mange måder at udveksle europæiske dollars for fremmed valuta, og at omdanne eventuelt resterende udenlandsk valuta tilbage til europæiske dollars, når du vender tilbage. De fleste af valuta vil acceptere kontanter til konvertering til udenlandsk valuta, men du kan også oplade det til en større kreditkort. Udover at få udenlandsk valuta gennem en af ​​disse tjenester, kan du normalt købe rejsechecks, også.

Uanset hvilken kilde du vælger, de alle arbejder på samme måde. Du handler i US dollars for et tilsvarende beløb i en anden valuta. Tjenesten beregner valutakursen og giver dig denne mængde af den nye valuta. De vil enten tilføje et sæt gratis til denne service eller vil justere satsen til også at omfatte et ekstra gebyr. Der kan også være et forsendelsesgebyr i nogle tilfælde.

Når man ser for en udveksling sted, hvis det er muligt, forsøge at undgå kiosker. De har tendens til at have højere gebyrer.

Hvis du ikke er bekendt med valutakursen i det land, du rejser, kan du besøge Federal reserve historiske valutakurs hjemmeside . Uanset om du har brug for canadiske dollar eller japanske yen, dette websted indeholder den hastighed i løbet af de sidste seks år for 23 forskellige fremmede lande, samt medlemmerne af Den Europæiske Union. Husk, når de søger en god sats, du vil have en lav udveksling faktor, når de handler fra dollar til udenlandsk valuta, og en høj faktor, når du handler udenlandsk valuta til USA
dollars.

Regnemaskiner og konvertere

Sådan at udveksle fremmed valuta. Regnemaskiner og konvertere.
Sådan at udveksle fremmed valuta. Regnemaskiner og konvertere.

Du kan bruge en vekselbørs lommeregner eller konverter på internettet. Du kan også finde en masse up-to-date information om priser for hvert land på internettet. Online konvertere har den fordel, at vise konstant opdaterede satser og giver dig en mulighed for at sammenligne priser mellem lokaliteterne. Her er nogle af de lommeregnere og omformere, du finder online:

 • XE har en universel valutaomregner, der bruger mid-plan satser.
 • OANDA viser aktuelle kurser samt historiske priser og aktuelle trends.
 • Yahoo! Finans tilbyder en konverter samt en pocket guide af valutakurser.
 • Gocurrency.com tilbyder kurser samt information om den finansielle planlægning og valutahandel.
 • International valutaomregneren byder priser i realtid.
 • CNN money.com viser satser, sammen med interessante artikler om verdens valuta.

(Hvis du er forvirret af alle de valutasymboler, du ser på disse sider, kan du finde en omfattende liste over dem på verdens valutasymboler .

Tips om omregningskurser og pengeveksling steder. Valutaveksling steder.
Tips om omregningskurser og pengeveksling steder. Valutaveksling steder.

Valutaveksling steder

Når du har brugt en lommeregner, skal du finde en udveksling sted. Brug disse tips til at finde det rigtige sted:

 1. Pengeautomater. Du kan vælge at få kontanter fra en oversøisk pengeautomat (ATM), så snart du ankommer til din destination. Du vil ofte få en bedre sats end du kan få fra andre steder, som du vil være at få et interbank engros sats. Men du vil ikke generelt ved, hvad satsen vil være indtil du udfører transaktionen. Du kan være i stand til at få valuta for gratis, hvis din bank har en forretningsforbindelse med den udenlandske bank, du vælger. Men det er sandsynligt, at du vil blive opkrævet et gebyr af den udenlandske bank samt én efter din almindelige bank.

  Der er nogle strategier, du kan følge for at holde ekstra gebyrer til et minimum. Inden du bruger ATM, så sørg for dit kort er kompatible med ATM system. (For eksempel, kigge efter logoer fra MasterCard, Visa, Cirrus eller Plus.) Undgå også at gøre alt for mange transaktioner, og transaktioner for små beløb. Hvis du kommer til at betale et gebyr for hver transaktion, giver det mening at begrænse dem til så få som muligt.

 2. Banker. De fleste banker tilbyder mindst et par typer af fremmed valuta til ombytning. Fordelen ved at anvende en bank er, at de bekvemt tæt på hjemmet. Du kan også udveksle din valuta samme dag, så hvis du har ventet til sidste øjeblik, er det ikke et problem. Den største ulempe er, at afhængigt af din placering, kan banken have en masse valutaer på hånden eller praktisk taget ingen. På grund af dette, ringe til din lokale bankfilial, før du regne med at opfylde alle dine behov gennem dem.
 3. Lufthavne. Hver international lufthavn har en udenlandsk vekselbørs, hvor du kan få valuta for hver placering, hvor flyvningen tjenesteydelsen leveres. De vil også tilbagekøbe fremmed valuta, når du vender tilbage fra udlandet. Selvom lufthavne er også en meget bekvem måde at veksle penge, kan de satser, de opkræver være høj.
 4. Online. Der er en overflod af hjemmesider, der tilbyder muligheden for at Exhange valuta online . De fleste af dem tilbyder ganske rimelige priser, men der er normalt en yderligere levering gebyr. Derudover vil du nødt til at tillade 1-5 hverdage for den valuta, der skal leveres. Nogle hjemmesider tilbyder dig mulighed for at afhente din valuta på et nærliggende sted at undgå forsendelsesomkostninger. To af de mest populære hjemmesider er Travelex verdensomspændende penge og Wells Fargo Valutatransaktioner . Wells Fargo har en sats regnemaskine til at hjælpe dig med at finde ud af, hvor meget din penge er værd i en anden valuta så godt.

Én faktor til at overveje, når du får klar til at rejse, er, hvordan valutakursen svinger. Hvis du har en meget gunstig valutakurs før din afrejse, kan du ønsker at anslå, hvor meget lokal valuta, du får brug for hele turen og udveksle det hele på én gang. På den anden side, hvis satsen er meget ugunstig, og du tror, ​​det kan forbedre, mens du er i udlandet ændre lige nok penge til de første par dage af din tur og derefter konvertere resten af ​​dine penge, når du ankommer. Da satserne altid ændrer sig, er det nyttigt at have adgang til en lommeregner.

Hvis du ikke kan finde et passende sted, en af ​​de vigtigste strategier er at tage valuta i en række former, herunder kontanter, kreditkort og rejsechecks. Dette vil hjælpe med at dække dine penge brug for, hvis en af ​​dine betalingsmetoder, såsom en pengeautomat eller kreditkort, virker ikke i et fremmed land.