O2s

Sådan at ride en motorcykel i regnvejr

Erfaring vil altid være den bedste lærer

Erfaring vil altid være den bedste lærer, når motorcykel ridning. Og det er aldrig mere sandt end når at skulle ride på våd asfalt. Men det betyder ikke tilsat erfaring, du kan ride lige så hurtigt eller så aggressivt som du måske normalt på tør fortovet.

Sådan at ride en motorcykel i regnvejr. Vedligehold trafik hastighed.
Sådan at ride en motorcykel i regnvejr. Vedligehold trafik hastighed.

  1. Vedligehold trafik hastighed. Aldrig drysse i en bil førerens blinde pletter (bageste venstre hjørne og tilbage højre hjørne af deres bil). Din bedste chance for at blive set, er på forkant af trafik packs. Desværre er bilister på udkig efter "store blokke" i stedet for motorcykler - altid holde dette i tankerne.
  2. Hold afstand. Hold en lidt større afstand fra bilen foran dig til at minimere spray kommer fra deres dæk.
  3. Stedet at stoppe. Vær opmærksom, vil du ikke være i stand til at stoppe så hurtigt som på tør fortovet så opretholde en større bremselængde mellem køretøjer. Hold altid på vagt over for et sted at komme til et stop, hvis behovet opstår.
  4. Ingen pludselige bevægelser. Forudsat du holder dem up-to-date med frisk gummi når det er nødvendigt, vil dine dæk tjene dig godt. Street dæk er beregnet til at gribe i både tør og våd, men ligesom i en bil, er der risiko for udskridning på våd asfalt.
  5. Bremse før et hjørne. Hvis du dreje et hjørne, skal du gøre alle dine bremser i oprejst position, før det bliver til hjørnet. Når du har bremset korrekt, gøre det igen. Sørg altid for at du ikke trække dine bremser - gælder dette på våde og tørre forhold.
  6. Stole på dig selv. Din motorcykel og street dæk er designet til at håndtere godt i både våde og tørre forhold. Stol på din motorcykel, men mest af alt, stol på jeres evne. Kør forsigtigt på våd asfalt og bruge god dømmekraft til at gøre det til din destination sikkert.

Påmindelser:

  • Brug en plet-resistent renere, såsom Rain-X, på både forruden og ansigtsskærm. Dette vil bidrage til at aflede regndråber når du rider.
  • Carry vandtætte handsker i bæreren under passagersædet, hvis du bliver fanget i regnen. Hvis du pakning til en motorcykel tur , så glem ikke disse. Temperaturen vil, vil uden tvivl, drop og dine hænder mærke kulden først - især hvis dine handsker sjaskvåd!

Og vigtigst af alt, hvis vejret er bare for meget at håndtere, finde en hyggelig, varm kaffebar, putte i indtil regnen lader op, og nyde atmosfære samt en kop kaffe. Ingen tur er værd at risikere dit liv, når vejret kaster os en kurve bolden. Ride sikkert og som nævnt før, "gummi nedad."