O2s

Sådan at rejse til Nepal

En jaded rejsende? Kynisk fra kløften mellem agent løfte og on-the-ground virkelighed? Gabede ud af samme gamle, samme gamle? Dette er din heldige dag! Hvis du skal vælge et land at besøge i Sydasien, det skal bare være Nepal. Indgivet mellem den tibetanske højslette og sletterne i Indien, er det ikke kun hjem til 8 af verdens højeste bjerge, men også til en af ​​de mest forskelligartede udvalg af etniske grupper stadig praktiserer deres komplekse mønstre af skikke og trosretninger. I årevis, selv om har verdens opfattelse af Nepals været domineret af Mt. Everest og sine skuldre, og den ekstraordinære menneskeligt mod mænd som Edmund Hillary, Norgay Tenzing Sherpa og deres arvinger, som nåede spidsen af ​​denne verdens højeste bjerg og rakte ud for at røre himlen. For mange kalder den legendariske Gorkhas og deres militære heroics, kæmper for Storbritannien og Empire og "Drenge egen" legender visioner i 19 th og 20 th århundreder mest historiske slag.

Senest har Nepal igen tryllebundet verdens opmærksomhed med overtagelsen af ​​regeringen ved en maoisternes-ledet koalition og afviklingen af ​​verdens eneste kongelige hinduistiske kongedømme. Under den nye ledelse, er Nepal forsøger at opnå større stabilitet og økonomisk udvikling og begynde forfra for at bygge vinduer til verden til at stirre i forundring. Nu er det tid til at besøge. Det er ikke, som om vi nogensinde virkelig glemte Nepal, men færre kom over det sidste årti. Med fjendtligheder over, er den store trekking bølge bygning igen, og interessen for Buddha, er hans fødested og vision, likvidation igen. Men lige nu, er der stadig ingen massive skarer. Den unikke blanding af bjerge og kultur, historie, musik og mystik er alle her venter på dig.

Trin 1

Plan for en længere tur. Længere er bedre, så du kan trek til nogle af de smukkeste steder i Himalaya og opleve livet af nogle af de fjerne stammer. Der er så mange steder, der tilbyder magiske topografi, hver fremvisning unikke landsbyer, kostumer og stykker af historie og der er så mange pilgrimsrejser til at gøre specielt for buddhister og hinduer. Du kan forkæle dig selv med kulisser eller spise af landdistrikterne liv af nogle af de mest unikke stammer i dalene.

Trin 2

Forbered dine dokumenter. Du skal have et gyldigt pas og de ​​seneste visum fotografier. Du kan downloade ansøgningsskemaet fra regeringens hjemmeside eller få en kopi fra dit flyselskab personale forud for landingen. Alle statsborgere bortset fra, at Indien er forpligtet til at have et visum. Hvis der er en Nepal ambassade tæt på dig, du er bedre stillet få dit visum før din rejse. Dette vil reducere stress af at indtaste et andet land med told-og indvandring og bagage at beskæftige sig med. Selvom du nemt kan få et visum på de indgangspunkter, chef for Katmandu, hovedstaden. Du kan derefter hurtigt registrere dit ophold med ambassader eller konsulater. Samt, kan du tale med andre turister, der er bare tilbage fra deres fiske og få et meget bedre billede af opgørelsen over muligheder åbne.

Trin 3

Sådan at rejse til nepal. Plan for en længere tur.
Sådan at rejse til nepal. Plan for en længere tur.

I Kathmandu, bo tæt på Thamel. Selv et produkt af eventyr turisme, det er så fuld af restauranter, butikker, rejsearrangører og turister, som du nemt kan finde de oplysninger, du har brug for din egen tur. Den bedste hotel tæt på det område, hvis du er heldig nok til at få en reservation, er The Courtyard. Det tilbyder alle de bekvemmeligheder meget god indkvartering og nogle af værelserne er blevet smukt renoveret med lokale collectables. Og den store gårdsplads foran er en velkommen oase efter timers trængsel og travlhed i Thamel. Det har den mest hyggelige bibliotek ved siden af ​​baren, hvor man kan nyde en drink, møde andre gæster og læse nogle af ejernes velvalgte bøger. Det er svært at tro, at dette var engang en Newari hus. Mens der i Katmandu, besøge Durbar square såvel som dem i Patan og Bhaktapur, og lære mere om en af ​​Nepals folk, Newaris og den traditionelle Newari liv, håndværk og kunst. I slutningen af ​​dagen, chef for Thamel House og nyde traditionelle Newari mad, musik og dans. Sørg for du forsøger den Newari risvin. Besøg Bhaktapur, et par kilometer væk, og se en anden kulturel site, Changu Naryan Temple, en open-air museum af sten skulptur. Mens der i Katmandu, besøge de andre kulturelle seværdigheder, Swayambhunath og Bodhnath buddhistiske stupaer og Pashupatinath, det mest hellige hinduistiske sted i Nepal. En anden stor verdens kulturarv kulturel sted i Nepal er Lumbini (uden Kathmandu), fødested for Buddha.

Trin 4

Gå efter en trek. Du behøver ikke at være fitness møtrik til at gøre de korte og nemme treks, hvoraf nogle er tilgængelige bare en time eller to fra Katmandu og Pokhara. Men mange populære treks tage mindst en uge og det bedste tidspunkt er fra oktober til maj. Der er ture for alle. Men husk, selv når det er skræddersyet til dine evner, er trekking trættende, og du er i en højde, så pace selv er afgørende. Når du er på sporet, du er et langt sejt træk fra medicinsk hjælp. Sørg for at du har et kort, kompas, nødrationer, tøj og udstyr til at håndtere vejrforandringer og for første timere, erfarne en pålidelig guide. Et godt hotel som The Courtyard vil vide guider, der kan stole på. I de fleste af de populære treks som Everest og Annapurna, er der tehuse hver time eller to, der tilbyder kolde drikkevarer og måltider. Der er portører til at gøre det tunge løft, såsom telte og mad. Landsbyboere tværs trekking områder har også skabt tusindvis af chautaras, skyggefulde sten platforme, hvor vandrere kan hvile deres fødder og suge luft!

Trin 5

Besøg en af Nepals naturlige verdens kulturarv. Vælg en tættest på din trekking plan. Der er Sagarmatha National Park centreret omkring Mt. Everest og de tiger-beboede junglen i Royal Chitwan National Park. For fugleinteresserede. Hovedet til flodsletter og græsland i Sapt Kosi-floden, Koshi Tappu Wildlife Reserve Denne tag af verden bare koger over med adventure muligheder, mest ganske tilgængelig for mindre adræt og mere vintage rejsende.

Trin 6

Prøv river rafting og kajaksejlads. Med sin mangfoldige topografi og subtropisk klima, Nepal tilbyder fantastisk flod løber med enorme hvide sandstrande til camping. Disse pletter er på deres bedste fra september til begyndelsen af ​​december og marts til begyndelsen af ​​juni. Rådfør dig med sikkerhed guide og bestille ture kun med erfarne, dygtige og veludstyrede kontorer. Endnu en gang kan dit hotel og bare tilbage trekkers virkelig hjælpe i denne. Du kan finde masser af dem går rundt Thamel i Kathmandu. Ture ned for solen Kosi og Karnali floder er favoritter til dem, der ønsker eventyr. The Sun Kosi (River of Gold) tur er den længste tilbydes i Nepal, omkring 270 km. Karnali er Nepals længste og største flod, fjernbetjening med enorm rapids, men også nogle af de smukkeste kløfter og jungle sceneri. Du kan naturligvis medbringe din egen kajak, og det synes Qatar Airways er et flyselskab, der vil finde plads.

Trin 7

Køre på mountainbike. Nepals mange stier tilbyder alle former for cykling eventyr fra let bjergstier til fremsige vanvid på hjul. Du kan nemt medbringe din egen cykel som en del af din bagage, så tjek med dit flyselskab. Sørg for at bringe reservedele, da de ikke kan være til rådighed lokalt.

Trin 8

Forbered dine dokumenter. I kathmandu, bo tæt på thamel.
Forbered dine dokumenter. I kathmandu, bo tæt på thamel.

Har en nepalesisk massage. Igen, få rådgivning. Mens der er den standard sortiment af regelmæssige ælte, nogle af de specialister lært deres fag på whupped-out Jaker og smidt vandrere med whipsaws for muskler og yoghurt for hjerner.

Trin 9

Lær et par ting. Du kan tilmelde dig i yoga og meditation kurser. Der er så mange centre, der tilbyder kurser afhængigt af hvad du ønsker. I Pokhara, er der centre rundt om søen, der tilbyder daglige, 3-dag eller 6-dages sessioner. Eller du kan lære at spille sarangi, fire strenget instrument spillet med en bue ofte spillet i gaderne i Thamel, eller madal (tromle), basuri (fløjte) og en fire strenget guitar, den arbaj. Eller, hoved til Patan og lære at male en Thangka eller skære Newari stil.

Trin 10

Gå på indkøb. Nepal er et paradis for shoppere især for pashmina og andre uldprodukter, Newari træ udskæringer, malerier, dukker, perler og sølv smykker, thangkas og andre tibetanske kunsthåndværk.


Disse er blot nogle få af de ting, du kan nyde i Nepal. 15 dage er alt, alt for kort. Husk, at hvis du nogensinde strøget Nepal flad, ville det være på størrelse med Europa og hver bakke skjuler en anden eventyr. Fra 17 til 70, er det hele her for dig, billig, tilgængelig og blot venter.