O2s

Sådan at købe en scooter

Ting du behøver at vide for at købe den rigtige for dig

En masse mennesker er nu overvejer scootere som deres vigtigste transport. Med en masse forskellige modeller og mærker, hvordan kan du vide, hvilken en passer bedst til dine behov?

Trin 1

Sådan at købe en scooter. Hvordan scootere arbejde?
Sådan at købe en scooter. Hvordan scootere arbejde?

På grund af brændstofpriserne usikkerhed og den nuværende økonomiske situation, er en masse mennesker at skifte til scootere til pendling til arbejde, kører ærinder og andre transport behov, denne artikel vil dække kun 50cc scootere, da de er de mest populære på grund af det faktum, at i de fleste stater er der ikke behov for en certifikatpåtegning, registrering eller forsikring. Så hvis du tænker på at købe en af ​​disse maskiner her er nogle svar på de mest populære spørgsmål.

Trin 2

Hvordan scootere arbejde?

De fleste scootere har en 50cc firetakts encylindret motor med en CVT (trinløst varierende transmission), betyder det, at der ikke er behov for at skifte gear, er hastighedsændringer opnås gennem en drivrem, der roterer mellem to remskiver. Kinesisk løbehjul har en 139QMA eller 139QMB 50cc motor baseret på GY6 Honda design. De fleste fremstiller tilbyder kun fire takts maskiner på grund af emmision bekymringer, en totakt motor er mere effektiv, fordi alle andre slagtilfælde er en magt slagtilfælde, men er også "beskidt", fordi det faktisk brænder olien i forbrændingskammeret. I lande, hvor 50cc scootere er fritaget, gør det ingen forskel, om de er to-eller firetakter.

Trin 3

Hvilke mærker bør jeg overveje?

Honda tilbyder Metropolitan og Metropolitan II, både 50cc firetakt scootere, sidstnævnte "begrænset" fra fabrikken og betydeligt langsommere, også de rucks, en "nøgen" scooter med hovedsagelig samme gearsystem som Metro'er.

Yamaha har Vino Classic og C3, både 50cc firetakter, og Zuma, en totakts i samme nøgne stil som Ruckus.

Vespa har LX50 og S50, begge firetakts.

Ting du behøver at vide for at købe den rigtige for dig. Hvilke mærker bør jeg overveje?
Ting du behøver at vide for at købe den rigtige for dig. Hvilke mærker bør jeg overveje?

Kinesisk scootere kommer i en masse forskellige mærker og modelnavne, men næsten alle af dem med det samme 139QMA eller 139QMB motor, også de fleste modelnavne har 50QT midt i deres navn, f.eks JL50QT-4 fra Jinlun, de to første Bogstaverne angiver fabrikanten, mens tallene efter bindestregen angiver modelnummeret.

Trin 4

Hvad med dele?

Du kommer til at betale mere for en Honda, Yamaha eller Vespa, men denne prisforskel vil være det værd, når det kommer til brug dele eller har din scooter serviceret, som dele er let tilgængelige og motorcykel butikker kan normalt udfører reparationer hurtigt.

Med kinesisk scootere kan finde delene være lidt svært, selv om de fleste er baseret på den samme platform, transmission og karburatoren dele er ikke altid ombyttelige eller foreligger, og nogle butikker kan ikke engang finde dele til dem. Det er meget vigtigt, at du køber din kinesiske scooter fra en etableret forhandler, som vil være i stand til at få dele til dig fra producent / importør, ellers vil du blive hængende med en ubrugelig maskine.

Trin 5

Hvad med pålidelighed?

Alle scootere har brug for en tjeneste før eller senere, forskellen er, hvor let det er at finde dele til dem.


Der er andre mærker end dem, der nævnes her, er det på ingen måde en komplet liste over fabrikanter, og du bliver nødt til at gøre din egen forskning på mærker og tilbudte modeller, men det vil give dig et godt udgangspunkt.

Hondaer, yamahas og Vespas er dyrere, men hvis du har råd man købe det, det er altid bedre at eje et produkt, der er bakket op af en stærk virksomhed.

Du vil betale lidt mindre for et kinesisk produkt, men du kan løbe ind i problemer senere.

Iggy