O2s

Sådan at fiske efter smallmouth og largemouth bas

En sikker-brand rig, der vil fange store bas - både smallmouth og largemouth

Under et forretningsmøde med en højtstående virksomhedsleder fra Minnesota omkring fem år siden, samtalen skiftede fra at diskutere hvordan man kan sælge flere produkter til en passion vi begge delte -. Bass fiskeri For resten af ​​aftenen, delte min kollega med mig, hvordan han fangede bogstaveligt talt hundredvis af bas ved hjælp af en simpel rig. Jeg var skeptisk - et træk af de fleste fiskere, når de taler til andre fiskere - men jeg lyttede og fortalte ham, at jeg var vildt at prøve det. Resultaterne var forbløffende! Jeg begyndte nemt fange snesevis af bas hver gang jeg ramte søer og damme. Hvis der var bas, der skal havde, ville denne rig få dem ind i båden.

Nu vil jeg gerne dele dette med andre, men med én betingelse. Jeg vil gerne bede dig om at øve catch-and-release når du fisker. Det er vigtigt for mig, fordi jeg ønsker, at mine børnebørn altid have samme spænding, jeg har haft gennem årene. Spændingen ved stalking, koble, kampe, og landing en lunker bas er en oplevelse alle bør have mindst én gang i sit liv.

  1. De værktøjer. Før jeg fortælle dig om riggen selv, er det vigtigt at sikre, at du har den rette gear. Først en medium-til-tung stang er bedst, fordi det vil håndtere både de mindre fisk samt at monster, du søger efter. Rullen afhænger af dine præferencer. Jeg har aldrig været god til at håndtere en baitcaster, så jeg plejer at vælge en spinderhjul. Men mine børnebørn selv fange flot bas på små lukkede ansigt ruller, selv om jeg ville hade at se dem nødt til at få en 10-punds i båden med deres SpongeBob Squarepants stang og hjul! Linjen skal være mindst 8 £ test og sandsynligvis ikke større end 14 £ test. Dette afhænger ofte af dit niveau og erfaring med landing bas - jo mere dygtighed og erfaring, jo lysere den linje, du kan have succes med. Jeg bruger typisk 10 £ test, som jeg synes er en god all-around valg.
  2. Riggen. Nu til den hemmelige, og du er nødt til at love ikke at grine, fordi jeg allerede har haft det sidste ord, og det er monteret på min stue væg. Den "hemmelige" agn er kommercielt fremstillet af flere agn selskaber. Det er bedst kendt som en "Salty Centipede," solgt af Zoom. Men jeg har fundet andre producenter med samme grundlæggende agn, der er langt billigere, når de købes i mængder. Jeg bruger generelt omkring 150 eller mere pr sæson. Lokkemaden er en plastik eller gummi orm, der ser noget som en orm. Faktisk nøje ligner det en crinkle-cut pommes yngel. De er fire inches lang, men lige så kritisk er farven. Jeg har prøvet flere farver og havde begrænset succes med nogle, men da jeg første gang blev fortalt af denne agn, fik jeg at vide, at den bedste farve er Watermelon Seed - dybest set, en mørk oliven farve med sorte pletter overalt. Dette har vist sig at være den ultimative våben mod bas.
  3. Krogen. Der er masser af "orm" kroge designet til at holde plast / gummi lokkemad, især orme. Du ønsker at rigge en weedless krog, hvilket betyder det punkt i krogen er indlejret i ormen. For at opnå dette med de fleste ormen kroge, du holder spidsen af ​​krogen i slutningen af ​​gummi orm, afslutte omkring 1/2-inch ned ormen, køre dette til skaftet af krogen, og sno orm, så du kan indlejre punkt tilbage i ormen. Dette fungerer godt, men har en ulempe. Du normalt kun få en god strejke og ormen er for revet op at genanvende. Jeg har fundet en bedre måde med en bedre krog. Jeg bruger Mister Twister Keeper Hooks. Disse kroge har en barbed baitholder stift fastgjort til øjet. Med disse kroge, skal du blot skubbe enden af ​​ormen op baitholder pin og integrere det punkt i krogen i ormen, holde hele orm kroppen så lige som muligt. Jeg bruger 3/0 for nål og har fanget bas fra 1/4 lb op til 6 eller flere pounds nemt.
  4. Fremgangsmåden. Nu har du den hemmelige rig, hvordan kan du fiske den? Da det er weedless, kan du fiske meget lavvandede, skvattet områder, hvor bassen kan lide at hænge ud. Den Keeper Hooks også komme i vægtede modeller, hvis du fisker dybere end 10 meter eller deromkring. Men jeg kan lide at bruge det uden nogen vægt. Du kan stadig kaste det omkring 30 yards eller mere, og lad det synke langsomt. Når jeg tror, ​​jeg har ramt bunden, jeg bare give stangen et par opadgående slæbebåde til at gøre det stige og synke, stige og synke, stige og synke. I mellemtiden holde øje med din slap line. Det meste af tiden, vil bassen få fat i agn, da det er ved at synke ned igen og begynde at bevæge sig væk med det langsomt (selvom nogle iltre fisk straks vil køre med det). Som du kan se din slæk på vej væk og glatning, rulle langsomt op, indtil du kan "føle" fisken tugging på linjen. Så er det et spørgsmål om at påsætte fisk med en hurtig og beslutsom baglæns træk på stangen - ligesom du se på bas fiskeri shows. Når hooked, så sørg for din træk gør det muligt for fiskene at løbe, hvis det er så tilbøjelige, men efterhånden rulle i rækken. Det er vigtigt at holde din stang op og din linie stram indtil fisken bliver træt og ruller op til båden.

Sådan at fiske efter smallmouth og largemouth bas. En sikker-brand rig, der vil fange store bas - både smallmouth og largemouth.
Sådan at fiske efter smallmouth og largemouth bas. En sikker-brand rig, der vil fange store bas - både smallmouth og largemouth.

Jeg er klar over dette er ikke den eneste måde at fange en masse bas, men jeg er nødt til at fortælle dig - jeg har været en bas fisker i mange år, og jeg har aldrig set noget, der vil fange bas og give det sjove og spænding, at dette Riggen gør. Nu hvor du kender min "hemmelige" Jeg håber, du nyder at fange disse krigere så meget som jeg gør. Men igen, skal du huske at store bas er også opdrættere for fremtidige generationer. Øv catch-and-release, så vores børn og børnebørn også vil have masser af fisk at nyde.