O2s

Hvordan til at vælge en gul diamant

Diamanter er en piges bedste ven, og vælge de rigtige ud for en forlovelsesring, eller for enhver anden smykke kræver en masse tanker og omsorg fra din ende. Disse perler vare et helt liv, og de gør den perfekte familie arvestykke til at passere fra den ene generation til den næste.

Der er et bredt spektrum farver at vælge imellem. Bortset fra den klassiske klare hvide diamant, fancy farve diamanter findes i en regnbue af alle tænkelige nuancer. Disse kan være et resultat af sporstoffer eller stråling. Hvis du udvælge en gul diamant, også kendt som kanariefugl for sin subtile glans, her er de fire C'er du måske overveje, før du går i gang med købet af en levetid.

Hvordan til at vælge en gul diamant. Vær ekstra forsigtig med at undersøge diamant.
Hvordan til at vælge en gul diamant. Vær ekstra forsigtig med at undersøge diamant.

  • Farve. Graden af ​​farve, eller "gulfarvning", på den diamant kan variere fra sten til sten. Du bliver nødt til at vide, hvad skygge til at vælge i farveskalaen fra lys til mørke. Den farve, du vælger bør fastlægges på teint: Husk, at diamanten er beregnet til at blive båret og stolt, så det skal se godt ud på hvem der bærer det.
  • Vær ekstra forsigtig med at undersøge diamant. Det er bedst at vurdere en løs sten, snarere end en allerede sat i diamant. På denne måde kan du kigge efter andre mangler, der kan mindske sin skønhed - se efter antydninger af undertoner eller andre farver. En undertone, der supplerer den gule farve øger sin skønhed og værdi.
  • Klip. Det er vigtigt at vælge den rigtige snit til din forlovede. Den ring er om hende, ikke om dig. Husk, har hun drømt om den perfekte ring, da hun var gammel nok til at pynte hendes dukker. Der er flere grundlæggende nedskæringer, såsom smaragd cut, princess cut og ovale nedskæringer. Det er et spørgsmål om personlige præferencer, men du bør være særlig om den håndværksmæssige udførelse: diamanten skal fange og spreder lys på en måde, der bringer sit bedste udseende.
  • Hvis du køber en diamant til den eneste ene, er det klogt at kende hendes særlige smag forhånd. Prøv at Wheedle ud af hendes smag gennem subtile spørgsmål, eller hvis du håbløst er forvirret, så spørg hendes bedste ven.
  • Klarhed. Det er ikke så vigtigt i fancy farve diamanter, som det er i deres klare og farveløse fætre. Der er sat vifte af klarhed, der spænder fra FL (fejlfri) til I3 (synlige indeslutninger). For klare diamanter, ville du brug for en klarhed på mindst VSI (meget små indeslutninger) for at holde din diamant fra at ligne en billig sten. Color diamanter er mere tilgivende, og det utrænede øje vil ikke være i stand til at lægge mærke til de optagelser af en fancy diamant med en lødighed på SI (små indeslutninger). Glem ikke, at farven er vigtigere end klarhed for fancy diamanter.
  • Carat. Forudsat alt andet er lige, vil de større diamant såre din lomme mere. Det er op til dig at balancere størrelsen på din diamant med de andre 3C (farve, klarhed, klippe). Dit budget vil blive det hastighedsbegrænsende faktor i at afgøre, hvad diamant til at vælge.

Husk at købe fra en velrenommeret forhandler

Husk at købe fra en velrenommeret forhandler. Medmindre du har tillid til kontaktpersoner, du har arbejdet med, er det tilrådeligt at nærme så mange forhandlere som muligt for at maksimere dine muligheder. Spørg efter diamanten oprindelse rapport for at sikre, at du får en naturlig fancy diamant, og ikke en farve-forstærket sten. Tage din tid er nøglen til at vælge den bedste gule diamant for at meget speciel person.