O2s

Hvordan til at opdage en efterligning diamant

I dag designer håndtasker

I dag designer håndtasker, punge, pelse, og ringe brug efterligning perler produceres i kommercielle mængder, og som sælges engros. De giver en sofistikeret og dyrt look til mode design. Imitation perler er blevet perfektioneret, så at enhver, der har til hensigt at købe ædelstene, især diamanter, bør være bekendt med de særlige kendetegn ved den virkelige perle. Medmindre købt fra en pålidelig smykker forhandler kan glas efterligninger af forskellige tætheder nemt forveksles som virkelige.

Hvordan til at opdage en efterligning diamant. En elektronisk diamant tester, der måler tabet af varme ved hjælp af en metallisk sonde.
Hvordan til at opdage en efterligning diamant. En elektronisk diamant tester, der måler tabet af varme ved hjælp af en metallisk sonde.

Diamond efterligninger er sten, der efterligner udseendet af en ægte diamant, men ikke overlapper dens egenskaber. De ældste diamant simulatorer er glas-og Grenat glas dubletter. Disse blev senere erstattet af syntetiske spinels og corundums og diamant-diamant dubletter, og den seneste fremstilles i syntetisk rutil strontiumtitanat eller Fabulite, syntetiske cubic zirconia (CZ), samt i Moissanite.

For at undgå at købe en efterligning diamant, teste sten egenskaber.

1.. Optiske Egenskaber. Efterligninger har et lavt brydningsindeks, der tillader lys at passere gennem stenen. Detect en efterligning med denne enkle metode.

  • Tegn en tyk sort streg på et hvidt stykke papir.
  • Placer sten oven på den sorte linje.

I dag designer håndtasker. Billigere sten som kvarts.
I dag designer håndtasker. Billigere sten som kvarts.

Hvis den sorte linje ses gennem stenen, diamant er en efterligning. Vær opmærksom på, at denne enkle test ikke er pålidelig, hvis efterligning er lavet af cubic zirconiumoxid, Fabulite, syntetisk rutil og visse dubletter.

2.. Hårdhed. Diamantens hårdhed ikke kan duplikeres, en ægte diamant kan ikke ridset af korund. Glas efterligninger er blødere og kan nemt ridset. En anden test er at bruge en aluminium blyant til at tegne en linje på stenen. En efterligning vil efterlade en sølvskinnende hvid linje mærke.

3.. Polsk modstandsbevægelse. Efterligning diamanter har bløde kanter, mens glas har skarpere kanter.

4.. Farve, Luster, Specific Gravity. Glas efterligninger kan have fejl, der ser naturlige, men ved hjælp af en linse, vil glas vise minut luftbobler, der adskiller sig i antal og form i forhold til dem i naturlige mineraler. Efterligning glas diamanter har en høj bly procentdel, der gør dem strålende men blød. En god diamant imitation er lavet af ufarvede strass.

Billigere sten som kvarts

Billigere sten som kvarts, topas og hvide safir er også brugt til at erstatte diamanter. Kun de prøvninger med lys, kan dens vægtfylde eller andre egenskaber, hjælpe med at opdage efterligninger. En test for hårdhed er ikke pålidelig.

Pålidelig juvelerer bruger disse tests, og kan skelne en ægte diamant blandt en bagful af glas efterligninger. De skal også gøre brug af følgende værktøjer:

  1. En reflektometer, der bruger infrarød til at sammenligne en sten evne til at reflektere. Nogle stoffer dog ligesom ilmenit viser de samme resultater som en diamant.
  2. En conductimeter der tester en sten termiske ledeevne-niveau. Tage forsigtighed, når der testes stoffer med guld og sølv, der er meget conductible, med små sten og med syntetisk korund, en god varmeleder.
  3. En elektronisk diamant tester, der måler tabet af varme ved hjælp af en metallisk sonde. Diamanter er fremragende varmeledere der trækker varmen hurtigere fra sonder end simulatorer. Test sten i forskellige steder, og være forsigtig med dubletter.

Bortset fra imiterede glas diamanter

Bortset fra efterligning glas diamanter er dubletter også lavet med en del af sten, en ægte diamant sammensmeltet med glas. Det er sværere at opdage efterligning diamanter, hvis stenene er i en indstilling. For at sikre ægtheden, foreslås det, at du tester og købe dyre sten løs, før de er indstillet.

En enkelt test er ikke tilstrækkelig til at afgøre, om en diamant er ægte, men at kende dets egenskaber vil være en fordel at skelne smykker, der er ægte eller bare efterligning sælges en gros til designer håndtasker, punge, ringe eller skind.