O2s

Hvordan til at fortælle en diamant fra moissanite

Moissanite er en perle, der oprindeligt blev fundet i 1893 ved en meteor krater ligger i Arizona. Dens unikke navn kom fra Henri Moissan, en fransk kemiker, der var at analysere stenprøver dengang. Han troede først, at disse krystal-lignende sten var diamanter på grund af lighederne i deres fysiske attributter. Han senere opdagede, at han tog fejl, da han fandt ud af om perle er anderledes naturlige sammensætning. Naturligt dannede Moissanites er ekstremt sjældne. De kan kun fås fra meteoritter og Jordens øvre kappe i små mængder. For at løse dette problem blev en menneskeskabt Moissanite født. Det er kemisk skabt gennem opvarmet nedbrydning af poly (methylsilyne), en silicium-baseret kemisk forbindelse. Ligesom Henri første indtryk om perle, gjort sin uhyggelig lighed fra at være en diamant en masse mennesker tror, ​​at det faktisk er den samme sten. Denne populære misforståelse er meget almindeligt især for det utrænede øje. Den gode nyhed er, at der er måder, du kan gøre for at rette skelne disse to smukke perler. Her er hvordan.

Lad det skinne

Lad det skinne! Du kan nemt afgøre, om den perle, du i øjeblikket er i besiddelse af, er ​​en diamant ved at sætte det op mod lyset og blot lade det skinne. Få en lommelygte og holde stenen op til øjet, indtil du ser lysstråler glinting igennem. Hvis du ser to linier dividere lysstråle (lidt ligesom en regnbue), har du en moissanite sten. Disse inddelinger kaldes dobbelt-refraktær. En diamant perle har kun én ildfast der er hvid i farven.

Magnify

Hvordan til at fortælle en diamant fra moissanite. Lad det skinne!
Hvordan til at fortælle en diamant fra moissanite. Lad det skinne!

Forstørre. En anden måde at differentiere en diamant fra Moissanite er ved at undersøge det i en forstærket opfattelse. Ved hjælp af en 10x guldsmedens lup, se nøje på det på kronen og tjekke undersiden facetter. Nu drejes perle og se på det på den modsatte side. Moissanite fysiske aspekter altid synes at være dobbelt facetteret, ligesom en sløret, to-foret vision. På den anden side vil en diamant altid give dig en klar enkelt billede af dens facet.

Poleret eller ej? Undersøg udvendige lag din sten gennem sine ydre kanter går rundt kronen. Hvis du ser en helt glat lag, kigger du på en Moissanite siden sin syntetisk natur sikrer, at det ser raffineret. En diamant vil altid have små skønhedsfejl. Du vil straks bemærke det gennem stenens små fordybninger og smilehuller.

Bliv certificeret! Den sikreste måde for dig at vide, hvis en sten er en Moissanite eller diamant er ved at kontakte en diamant producent. Få certificering (GIA eller EGL) direkte fra producenten. Bare sørg for, at du vælger et velrenommeret og troværdig forhandler. Denne måde, vil du få en ægte diamant eller moissanite perle.

Selvom disse to kvarts-lignende sten ser næsten nøjagtig ens

Lad det skinne. Forstørre.
Lad det skinne. Forstørre.

Selvom disse to kvarts-lignende sten ser næsten ens, er du nødt til at være opmærksom på, at en diamant (både naturlige og syntetiske) stadig holder større værdi. I dag er der mange bedrageriske individer, der sælger moissanite som en autentisk diamant. De normalt kuld roligt på internettet. Vær meget forsigtig og altid holde et vågent øje, især når du er shopping online. Disse enkle trin kan beskytte dig mod at falde for deres svigagtige fælder så sørg for at du følger den til punkt og prikke. Held og lykke og have det sjovt at vælge perler!