O2s

Hvordan til at bedømme en diamant cut


Snittet af en diamant påvirker dens skønhed, værdi og styrke. Hvis du overvejer at købe en diamant, skal du følge disse tips til at sikre, at du forstår, hvordan man skal vurdere en diamant cut først.

Trin 1

Ikke alle nedskæringer er lige store. Diamanter er smukkeste når de er korrekt skåret. Og der er helt sikkert en kunst at gøre dette den rigtige måde. Der er altid nye skæring og polering teknikker, der opstår som bringer ud endnu mere af en diamant naturlige skønhed. Alle de diamanter figurer nedenstående har retningslinjer for at hjælpe med at skære de rette proportioner ind i en diamant. Selv den lidt afvigelse fra disse retningslinjer sænker kvaliteten og skønheden i en diamant. (Spørg din guldsmed for mere specifikke detaljer om nedskæring på din egen diamant.)

Hvordan til at bedømme en diamant cut. Ikke alle nedskæringer er lige store.
Hvordan til at bedømme en diamant cut. Ikke alle nedskæringer er lige store.

Generelt varierer diamant nedskæringer i kvalitet fra fremragende, meget god, god og fair at fattige. Jo bedre cut af diamant, desto højere vil prisen være.

Trin 2

Ideal snit. Næsten 100 år siden, kom Marcel Towlkowsky op med en nedskæring til runde diamanter, som indeholder de ideelle proportioner for en diamant. Denne proces er stadig bruges i dag, og er kendt som en 'Ideal Diamond Cut «. En ideel cut diamant, ved korrekt skåret, bør afspejle alt lys. Det er en meget populær snit af højeste kvalitet.

Dette link beskriver en ideel cut diamant: http://www.original-diamonds.com/education_proportions_ideal.php

Trin 3

Trin 1. Ideal snit.
Trin 1. Ideal snit.

Round cut. Dette er absolut en af de signatur diamant nedskæringer. Se direkte ned på toppen af ​​diamant, er det en cirkulær form. Kronen højde er gennemsnitlige, men der er klare proportioner til dette og til bunden af ​​diamant, der gør denne runde cut smukt. (Skift op proportioner eller engle af den runde cut, og skønheden i diamanten vil være tabt. Det vil gå ned i lønklasse fra fremragende til meget god, god, rimelig eller endda dårlig). Hvis skåret korrekt, kronen af ​​denne diamant cut afgiver glans af diamant.

Dette link giver de nøjagtige proportioner at kigge efter, når dømme denne diamant cut: http://www.armstrongjewelers.com/Diamonds/diaproportion.html

Trin 4

Prinsesse skæres. Denne stil diamant form er populært for forlovelsesringe. Det har en fladere og bredere top med en kortere krone højde. Den øverste ofte skæres til at ligne et kvadrat eller et rektangel, med begge sider af diamant er symmetrisk. Denne form menes at være mere strålende end selv Emerald eller Asscher cut diamant.

Dette link definerer lidt mere om en prinsesse cut diamant: http://www.thediamondbuyingguide.com/princess_cut_diamond.html

Trin 5

Smaragd cut. Som navnet antyder, er dette diamantslebne ligner en smaragd. Meget gerne et rektangel med den vinklede hjørner, kan prale denne nedskæring en bred, flad top og lige kanter hele vejen rundt. En signatur smaragd cut diamant har en fladtrykt spids, hvorimod den traditionelle smaragd cut kommer til et perfekt sted. De mange pavillon faktiske omstændigheder i smaragd cut gør det muligt at indfange og reflektere mere lys.

Her er nogle andre oplysninger, du kan finde nyttige, når dømme dette diamantslebne: http://www.bluenile.ca/signature-ideal-emerald-diamonds

Trin 6

Asscher klippe. En Asscher cut diamant ligner en smaragd cut i, at det er en firkant med hjørnerne vinklede. (Det er således ofte som en firkant emerald diamant). Men det har en højere krone, da der er flere lag eller vinklede kanter i det. Og det har en dybere end normalt dybde.

Denne side definerer de bedste proportioner for dette diamantslebne: http://www.original-diamonds.com/education_shapes_asscher.php


Når du kigger på diamanter, bør cut ikke være det eneste, du overveje. Der er faktisk 4 vigtigste C er at kigge efter - klarhed, farve, klippe og karat vægt. En femte 'C' skal være omkostningseffektive. Der er diamanter, der kommer med alle disse egenskaber, og det er op til dig at vurdere, hvilken kombination af egenskaber vil gøre op den bedste diamant for dig.