O2s

Hvordan man skal køre fra Mexico City til Oaxaca

Turen og nogle højdepunkter

Det kan tage så lidt som 4,5 timer og være trafik-og problem-fri, men lige så let du kan blive mødt med overbelastning og veje reparationer, udvidelse turen til seks timer eller mere. På den anden side kan du vælge at øge længden af din rejse ved at tage i nogle få udvalgte steder og nogle interessante kulisser, herunder en sneklædt vulkan i nærheden af Puebla og en anden top nær Orizaba / Córdoba cut-off.

Trin 1

Den første del af turen er fra Mexico City til Puebla. Det største problem vil du sandsynligvis stå forlader landets hovedstad, langs en færdselsåre kendt som Zaragoza. Medmindre du tilfældigvis til at begynde meget tidligt, eller sent om natten, vil der være overbelastning, så meget, at leverandører, der tilbyder læskedrikke og vand, snacks, freezees, og en række andre fødevarer vil walking nogensinde så langsomt, bugtende gennem linjerne i standset trafik, sejler deres produkter. Og derfor kan ankommer til Puebla tage alt fra en til tre timer, sidstnævnte gælder især ved længere myldretiden og i weekenderne.

Navnet på spillet er tålmodighed, plain and simple. Og hvis du afhente en udlejningsbil i lufthavnen, så spørg din ledsager til at tegne et kort, og uanset dens kvalitet, ved enhver lejlighed spørge andre bilister og fodgængere, hvordan og hvornår du skal dreje ind Zaragoza. Når du er på denne "vej" din eneste vanskelighed vil få ud af det.

Hvordan man skal køre fra mexico city til oaxaca. Den første del af turen er fra mexico city til puebla.
Hvordan man skal køre fra mexico city til oaxaca. Den første del af turen er fra mexico city til puebla.

For at give dig et endnu klarere billede af trængslen på Zaragoza, i 2004, mens man kører en tre ton cub van på vejbanen, politiet ønskede at trække os over (for hvem ved hvilken grund), krydseren flere køretøjer tilbage med sirene blaring . Vi valgte simpelthen at ignorere kommandoen og fortsætte, i håb om trafikken ville aldrig tillade politiet at indhente, og de ville i sidste ende give op. Det virkede.

Trin 2

Næsten hele vejbane fra Mexico City til Oaxaca er godt mærket og-asfalteret betalingsvej. Skiltning er stort og tydeligt bogstaver. Men et par vigtige pejlemærker er i orden. Du ønsker at være der, hvor der står "cuota" og ikke "libre", idet førstnævnte betalingsvejen og sidstnævnte den meget langsommere, enkelt lane highway. "Autopista" er altid den vejafgift vej.

På vej til Puebla du se tegn dirigere du til byen, og derefter fra Puebla, vil skiltning angive Oaxaca.

Turen og nogle højdepunkter. Næsten hele vejbane fra mexico city til oaxaca er godt mærket og-asfalteret betalingsvej.
Turen og nogle højdepunkter. Næsten hele vejbane fra mexico city til oaxaca er godt mærket og-asfalteret betalingsvej.

De motorveje er enten to baner hver vej, en vej og en halv eller en enkelt vognbane. Men skik dikterer, at biler går langsommere skridt til højre og ind på den asfalterede skulder, når de ser du kommer, så uanset hvilken type af motorvejen, det meste af den tid, du bør være i stand til at gå med den hastighed, som du er vant til.

Der er dog undtagelser som med enhver regel. Nogle gange, for eksempel, er store anhængere for bred til at flytte over nok til at lade dig passere. Men når de ser, at kørebanen forude er klar, vil de lægge på den venstre signal, som fortæller dig det er okay at gå til venstre ... forudsat du har tillid til dem.

En fast center linie tendens til at være suggestivt kun, og du vil hurtigt erfare, at med biler bevæger sig over mod højre for dig, kan du passere trods den faste linje ... undtagen når der er en betydelig kurve, peak eller dal op forude.

Der er mange tankstationer langs hele ruten, hvoraf de fleste nu har "Den italienske Coffee Company" franchises sammen, med rene toiletter. Kreditkort er generelt accepteret for påfyldning, og nu samt på de mange betalingsanlæg ... undtagen når systemet er brudt ned.

Trin 3

Forlader mexico city du passere gennem en række strækninger af comedors langs hver side af motorvejen. Du vil gradvist stige, gennem en række nemme kurver, forlader smog af dalen bag.

Landskabsfilerne er ikke noget særligt, men den lethed, hvormed du vil være i stand til at forhandle kurverne på en rimelig hastighed vil mere end kompensere for de ikke-descript landskaber. Kurverne og dale vil blive mere dramatisk, i det omfang at der vil være en rød linje på fortovet afgrænse hvordan køretøjer med svigtende bremser bør fortsætte, og ledte dem ud på fortovet og på en vejbane slutter ved en blød dæmning af halm.

Trin 4

Du vil se mindst et par udgange til downtown Puebla, mærket som "Puebla centro." Puebla gør en stor mellemlanding for en dag eller to, hvis du er i nogen stor rush at komme til Oaxaca. Det er stort og sprudlende, men downtown kernen er malerisk, lille og fuld af spændende butikker, håndværk, restauranter og rene, billige hoteller. Inden for et par blokke af Zocalo er gode hoteller, et omfattende gangbro med mange butikker, og Los Sapos, et par gader fyldt med kunsthåndværk, antikviteter og samlerobjekter. Ankomme på en weekend, og der er en open air markedsplads. På søndag er der en endnu større række tidsbegrænsede båse sælger kunsthåndværk, planter, osv., to blokke ned. I samme område er området kendt som Parian, og Barrio de Artista, begge ikke at være forpasset. Selvfølgelig er der i nærheden ruiner og andre websteder, men for en kort mellemlanding er det downtown der er den "skal se." For en splurge tilbringe natten på Meson Sacristia (skrevet op i en coffee table bog om de 1.000 bedste kroer i The Europaer) i Los Sapos. For økonomi, bo på Palas eller Palace, på 2 Oriente, en blok fra Zocalo og omkring fire blokke fra Los Sapos.

Trin 5

Drevet fra Puebla til Oaxaca, uden at stoppe andet, at der for et par pit stop, tager omkring tre og en halv time. Men i løbet af 2007 og mindst godt ind i 2008 er der to eller tre vejarbejder, som vil bremse dig ned. Igen, være tålmodig, skal du slukke motoren, og se, hvad de leverandører har at tilbyde. Og ved betalingsanlæg vil der være endnu flere tilbud, fra entydigt Poblano slik kendt som Camotes, til fuldkornsnudler tortillas, til hvalpe.

To baner bliver halvanden, som du nærmer dig turn-off til højre for at fortsætte til Tehuacán og Oaxaca. Du kan se den betagende snedækkede top som du ser frem mod Orizaba (men ikke tage den vej, eller du vil ende op i Veracruz).

Trin 6

Næste der er to anbefalede stopper, medmindre du også vil bruge tid på Tehuacán.

  • Den første er på onyx / marmor landsbyen San Antonio Texcala. Tag den anden Tehuacán exit (efter Tehuacán betalingsanlæg), på hovedvej 125, der fører til Huajuapan. Efter 6 km, du ankommer til landsbyen, med fem eller flere factory outlets, hvor du kan ved næsten alt, hvori disse sten kan være formet --- tequila sæt, plader, køkkenvaske, lamper, borde, skåle, æsker, enhjørninger, fisk, hash rør, og selvfølgelig en række forskellige smykker med religiøse billeder. Priserne er omkring halvdelen af, hvad du vil betale andre steder.
  • Næste er Museo de Agua, eller vand museum, faktisk en misvisende, fordi det er så meget mere. Tag godt markeret næste exit efter hjemkomst til autopista, for Sangabriel og Chilac. Der vil også være skiltning til museet. Du vil blive givet en rundvisning (på spansk) i hovedbygningen, og de udvendige omkringliggende landskab. Du vil lære, hvordan der gøres fremskridt at undervise landsbyboere i øde områder, hvor der er vandknaphed og jordens frugtbarhed, der mangler, for at bevare og genbruge vand, for at bruge kompost, orm kultur og andre teknikker til at berige landet, og at dyrke og marked nærende produkter såsom amaranth.

Med hensyn til jord og bymiljøer, du nær Tehuacán vil se lange smalle hvide-topped bygninger, hvor fjerkræ produceres og derefter trucked hele staten Puebla og videre i udlandet. Der vil være et par steder afgrænset som stop for turister at trække over og værdsætte og fotografere de dybe dale og høje bjergtinder. Lange godt afmærkede ekspansion broer tjener til at fremvise de dale og bjerge. Du vil passere over en geologisk fejl. Der vil være flere kilometer imponerende "telefonpæl" kaktus. Tæt på tilgang til Oaxaca kan du se leverandører på hver side af motorvejen sælge farvestrålende miniature træ lastbiler.


Indtil 1995, hvor vejafgift vejen åbnet hele vejen fra hovedstaden til Oaxaca, for meget af den rute, du skulle rejse langs sekundære veje og motorveje, temmelig godt fordoble længden af ​​drevet. Nu har du fordelen ved et meget kortere og helt sikkert en sikker tur langs kvalitet velmarkeret fortov, med den ekstra feature af muligheden for at komme væk fra hovedvejen og vover sig ind i nogle landsbyer til at tage i yderligere lokaliteter, kulisser og lokal kultur. Den eneste advarende note er ikke at køre uden for enhver større by, og især på landevejene eller endog betalingsveje, om natten, medmindre det er absolut nødvendigt. Belysning tendens til at være mangelfulde eller utilstrækkelige, og love vedrørende nedsat kørsel sjældent håndhævet.