O2s

Hvordan man laver en tatkal tog reservation

Rush booking forbehold er uundgåelige

Rush booking forbehold er uundgåelige, og dermed Tatkal ordningen. "Tatkal", der betyder umiddelbare, er en nødsituation reservation ordning, der anvendes i den indiske jernbanesystem. Det er faktisk en stor hjælp for passagerer, der har brug for at booke deres billetter i tilfælde af nødsituationer.

Det gælder i over 100 togstationer i Indien for rush passager forbehold for højst fem dage før den faktiske dato for afgang. Imidlertid er det blevet reduceret fra fem dage til to dage fra juli 2009. For at gøre en Tatkal tog forbehold, her er små stykker information, som du behøver at vide før farende til den nærmeste indiske togstationen.

Hvordan man laver en tatkal tog reservation. Den Tatkal kvote kan variere på hver coach.
Hvordan man laver en tatkal tog reservation. Den Tatkal kvote kan variere på hver coach.

  • Bookingen for Tatkal Scheme starter ved 08:00 hrs IST to dage før den specifikke dato for afgang eller rejse. Så hvis et tog vil forlade den 6., så Tatkal booking reservation skal ske ved 08:00 hrs IST på 4. i samme måned, hvori rejsen vil finde sted.
  • Den Tatkal kvote kan variere på hver coach. Der er en bestemt kvote på 2A, 3A, sovekabine klasse og AC Chair biler. For 2A er fire køjer tilladt per coach og seks køjer i hver coach for 3A. Passagerer til AC Stol biler er tilladt seks pladser pr coach, mens sveller kan have 10% af overnatningsmuligheder i hver coach. Sleeper Class er et godt valg for budget backpackers, selvom det har ingen aircondition.
  • For tog med standard udnyttelse af 80% og derover Tatkal indkvartering i mellem de seks måneder, kan indkvartering for Tatkal ordning også variere. For 2AC er ti pladser pr coach tilladt og 16 køjer per træner for 3 AC. Passagerer til AC Chair bil får 16 pladser pr coach mens sveller har 20% af den tilgængelige indkvartering.
  • Reservation til en Tatkal ordning sker udelukkende fra den oprindelige opsigelse togets, hvilket betyder, at billetten udstedes kun dækker den fulde længde af togets rute, selv om toget kan tage passageren på en anden nærmeste station. Der kan være begrænsninger for denne regel afhængigt af de begrænsninger, givet af zoneinddeles jernbaner myndigheder.
  • Tatkal gebyrer for regelmæssige og peak perioder kan variere. Non-højsæsonen er fra den 15. juli til den 15. September mens højsæsonen er fra den 16. september til den 14. juli. Satserne for regelmæssige sæsoner er RS200 for 2AC og 3AC og RS75 for AC og SL. Under spidsbelastning sæsoner, ændre satserne til Rs300 for 2AC og 3AC og Rs150 for AC og SL.

Punkter, der skal overvejes i at vælge Tatkal Schedule Scheme

  1. Booking reservation for Tatkal udbydes til alle klasser undtagen for direktion og First AC klasserne. Det kan ske enten ved at gå til den nærmeste togstation eller via nettet. For online-reservationer, besøg irctc.co.in .
  2. Legitimation er ikke nødvendig for denne type ordning, så alle kan benytte sig af det.
  3. Nogle kvote er ikke tilgængelige for andre reservation stationer, så sørg for at tjekke det på forhånd.
  4. Indrømmelser er ikke tilladt selv at ældre borgere.
  5. Leveringstiden er den samme, så det er også betragtes i at købe en reservation billetten, især når der bookes online.

Rush booking forbehold er uundgåelige. For tog med standard udnyttelse af 80% og derover Tatkal indkvartering i mellem de seks måneder.
Rush booking forbehold er uundgåelige. For tog med standard udnyttelse af 80% og derover Tatkal indkvartering i mellem de seks måneder.

Realiseringen af ​​et Tatkal Train Reservation er en god mulighed for rush rejser, men for at undgå besværet, at farende kan give, er det stadig klogt at planlægge og planlægge rejser på forhånd. På denne måde kan besvær og stress på grund farende minimeres.