O2s

Hvordan man lærer om amerikanske mountainbike løb

Du har hørt om mountainbike løb og ture, og har set videoer af konkurrencer. Der er løb, hvor de konkurrerer på grusveje, mens der er nogle går op og ned ekstreme bjergstier. Du kan læse cykel magasiner og online-fora, der taler om cykel tips og tricks, de mest fantastiske stier, race tidsplaner, kategorier og divisioner. Hvis du er til mountainbike og ønsker at prøve disse ud, her er nogle af de populære former for løb.

  1. Cross-land (XC). Denne type af racing er et kæmpemæssigt-start race og følger varieret terræn, der strækker sig ud 6 til 8 km. Junior racer eller sub-professionelle racer er tilladt teknisk bistand, som en pit stop i racerløb. I professionelle cross-country løb, men der er ingen teknisk tilladt hjælp, men teammedlemmer kan hjælpe hinanden.
  2. Downhill (DH). Også kendt som DH Racing, dette er en tidskørsel begivenhed, hvor vinderen er den, der har den korteste tid at gå ned ad en bakke. Det lyder simpelt, men DH stier er varierede i sværhedsgrad og længde. Spillere kan enten starte på samme tidspunkt, eller et interval. Nogle kan vare så kort som 30 sekunder, mens nogle kan vare så længe som tre minutter.
  3. Et lignende arrangement til dette er Dual Slalom eller Dual. Dual Slalom er en vedtaget begreb fra skiløb, hvor to konkurrenter går ned ad en bakke samtidig med de samme forhindringer og hop. Hvem krydser målstregen først, vinder. De tilpasset det til cykling, som i cykling er der ingen skillelinje mellem konkurrenter, og det betragtes som en kontakt sport.
  4. Freeride (FR). Som navnet antyder, ryttere kan frit vælge den type rute, de vil gennemføre, og det er mere end bare en konkurrence af hastighed, men af ​​stil. Hvert terræn for denne konkurrence har forskellige sværhedsgrader, og dommerne scorer konkurrenter afhængigt af, hvor godt de har klaret deres tricks og nogle gange på, hvor hurtigt de har udført dem.
  5. Fire cross (4x). Dette svarer til Dual Slalom, men i denne type er fire rockere op mod hinanden ned i samme terræn, hvilket gør elimination hurtigere. Dette format bruges i professionelle løb, men for amatør racer der er, hvad der er kendt som Mountain Cross eller MTNX hvor det stadig er en fire mod fire, men den øverste to pr runde er dem, der flytter til næste elimination runde i stedet af blot én.
  6. Marathon (XCM). En af de hårdeste løb, denne type går gennem forskellige bjergrige terræner på 80 til 100 km afstande. Der er det, der kaldes en Ultra-Marathon, hvor den overstiger 100 km. Overvejende har de en samlet start fra punkt A, for at nå frem til sidst i punkt B. En type cykling, der udviklede sig fra dette er Enduro (ND). Dette kan vare fra 12 timer op til 24 timer og har forskellige kategorier, herunder solo, par og team. Det er ikke en test af hastighed, men hvor mange omgange et hold kan afslutte inden udgangen af ​​begivenheden.

Hvordan man lærer om amerikanske mountainbike løb. Et lignende arrangement til dette er Dual Slalom eller Dual.
Hvordan man lærer om amerikanske mountainbike løb. Et lignende arrangement til dette er Dual Slalom eller Dual.

Mountainbiking er en adrenalinpumpende sport, og afhængig af dit drev for at spændingen, der er forskellige muligheder til dig. Find den rigtige, være forsigtig og husk at have det sjovt.