O2s

Hvordan man kan nyde dagsture fra Phnom Penh

Den cambodjanske landskab byder ikke kun de naturskønne udsigt over Mekong, Bassac og Tonle Sap med sine pagoder, rismarker og små landsbyer, men tilbyder også pre-Angkorian og Angkorian ruiner, der giver dig mulighed for bedre at forstå og værdsætte den kultur af khmerer på bestemte tidspunkter i historien. Så få ud af Phnom Penh, hovedstaden. Det er let at tage dagsture nu, at vejsystemet virkelig er blevet forbedret. Dine hoteller vil let arrangere transport for dig. Hvis du er mere eventyrlysten, tage busser og opleve den regelmæssige rejseoplevelse almindelige khmerer. De fleste af de steder er på busruter og når du ankommer der, er der altid motodups (en tur på bagsiden af ​​motorcykel driver) eller tuktuks (tre hjulede motorcykler), der vil tage dig til webstedet fra stoppesteder. Prøv nogle af disse dagstur muligheder:

Trin 1

Lej din egen båd eller tage den lokale transport til mekong (koh okhna tey) og silke vævning ø (Koh Dach). Du kan også tage den regelmæssige færgen, lokalbefolkningen tage. Tuktuk eller motodup driver vil bringe dig til færgehavnen. I denne ø, vil du se, at næsten alle husene har en væv eller to, og mange gange, både mand og kone væve, når det er for varmt til at arbejde på deres gård. Du vil få en god glimt af livet i en Khmer landsby, som du går rundt i husene.

Trin 2

Hvordan man kan nyde dagsture fra Phnom Penh. Lej din egen båd eller tage den lokale transport til mekong (koh okhna tey) og silke vævning ø (Koh Dach).
Hvordan man kan nyde dagsture fra Phnom Penh. Lej din egen båd eller tage den lokale transport til mekong (koh okhna tey) og silke vævning ø (Koh Dach).

Tage rute # 5 eller tage bussen, der går til Kampong Chnang og stå af ved Oudong. Hold øje med den store billboard af Oudong byen og stoppe bussen. Herfra tager du en motodup at nå bakkerne i gamle forladte by. Indtil 1866, da Phnom Penh blev hovedstaden Oudong var Cambodjas hovedstad. De tre bakker på dette site er kronet med stupaer, templer og andre strukturer og tilbyder også en storslået udsigt over landsbyerne rundt. Disse stupaer indeholder de jordiske rester af adskillige cambodjanske konger. I 1979 var det også stedet for nogle af Khmer Rouge langvarig modstand.

Trin 3

Tag bussen til Takeo og stå af ved 52 km vej markør. Du vil ikke gå glip af det, da der er en stor skilt, "Phnom Chisor". Tag en motodup til stedet og begynde at klatre de 503 trin til toppen. Du vil blive belønnet med en smuk udsigt over det omkringliggende landskab og Angkorian 10. til 11. århundrede ruiner, som er værd at opstigning. Dette tempel er dedikeret til Shiva og Vishnu, som set i de udskæringer, der stadig er synlige.

Trin 4

Fra Phnom Chisor, gå til Phnom da / angkor Borei. Det er en to-timers ujævn biltur. Du kan også gå til Takeo og tage båden. I den våde årstid, er det din eneste mulighed. Angkor Borei er et område, der siges at have været beboet i mindst 2500 år, som ses i nogle af de neolitiske artefakter taget fra arkæologiske udgravninger i området. Disse vises i et lille museum der, også oplysninger om nogle af de udgravninger. Omkring 25 km er bakken, Phnom Da, med sin 11. århundrede Angkorian tempel dedikeret til Shiva. Længere nede ad bakken er pre-Angkorian Chenla tempel ruin, Ashram Maha Rosei, bygget i slutningen af 7.-tidlige 8. århundrede.

Trin 5

Tage rute # 5 eller tage bussen, der går til Kampong Chnang og stå af ved Oudong. Tag bussen til Takeo og stå af ved 52 km vej markør.
Tage rute # 5 eller tage bussen, der går til Kampong Chnang og stå af ved Oudong. Tag bussen til Takeo og stå af ved 52 km vej markør.

Tag bussen til Takeo men denne gang slipper de 51 km vej markør. På en lille bakke lige ved siden af vejen er to Angkorian mursten prasats (tårne), Prasat Neang Khmau, dedikeret til Shiva og siges at have været bygget i det 10. århundrede. Udover tårnene er en aktiv pagode og et moderne æra statue gav Black Lady (Neang Khmau) dette komplekse sit navn.

Trin 6

Har en weekend picnic i ta khmau / Prasat Tamao. Dette er Phnom Penh weekend legeplads. Mange fra Phnom Penh gå her for at have en picnic og nyde zoo, som viser løver, tigre, bjørne, fugle og andre dyr. Tæt ved ligger Prasat Tamao, sidder i toppen af Phnom Tamao, et tempel bygget i det 11. århundrede af Suryavarman I.

Trin 7

Tag bussen til Takeo og stå af på Tonle bati. Du kan tage bussen fra Phnom Penh Sorya bus station, som afgår hver time. Stå når du når de 35 km vej markør i Tonle Bati og tage motodup til bunden af to Angkorian templer, Ta Phrom og Yeay Peau, bygget i slutningen af 12. århundrede, samme periode som Bayon og Angkor Thom i Siem Reap . Ta Phrom, jo ​​mere imponerende af de to, viser nogle velbevarede udskæringer, mens Yeay Peau er en enkelt sandsten tårn ved siden af ​​en aktiv pagode.


Nogle af disse dagsture især ved busser kan være en smule ubehageligt, men de helt sikkert tilbyde oplevelser, som vil være rigere end bare at gå rundt Phnom Penh. At være sammen med de lokale folk, som de går om deres lokale rejse sikkert tilføjer mere krydderi i din oplevelse.