O2s

Hvordan man kan kontrollere væsker i en flyvemaskine

Kvaliteten og niveauet af væsker er vigtigt i enhver mekanisk apparat

Kvaliteten og niveauet af væsker er vigtigt i enhver mekanisk apparat. På et fly, er de fleste af de kontroller manipuleres gennem hydrauliske systemer. Derfor bortset fra flybrændstof selv, er der en håndfuld af andre væsker, som du skal tjekke, før du starter din rejse.

På store trafikfly

Hvordan man kan kontrollere væsker i en flyvemaskine. Kvaliteten og niveauet af væsker er vigtigt i enhver mekanisk apparat.
Hvordan man kan kontrollere væsker i en flyvemaskine. Kvaliteten og niveauet af væsker er vigtigt i enhver mekanisk apparat.

På store trafikfly, er det normalt det jordpersonale, der gør inspektionen af ​​væsker på et fly før flyvning. En pilot kører også onboard test for integriteten af ​​flyets væske som en del af hans pre-flight checkliste. Hvis du navigerer med dit eget fly eller studerer til din pilotcertifikat, bliver du nødt til at tage ikke af din flyets væsker for at sikre en sikker og problemfri flyvning.

Dybest set, de tre vigtige før flyvning kontrol af væsker involverer din brændstof niveau, motorerne 'olie og dine hydrauliske væsker.

Motorolie

Åbn lågen til hver af dine flyets motorer. Du bliver nødt til at tjekke for niveauet og kvaliteten af ​​motorolien. Træk oliepinden og tør enden tørt med et rent stykke fnugfri klud. Sæt tilbage oliepinden og træk den ud igen. Den resulterende væske skal være mellem "MIN" og "max" linie på oliepinden. Olien bør også være gennemskinneligt. Hvis det er sort eller hvis det ser mudret, så bliver du nødt til at skifte olie.

Motorolien skal skiftes på et bestemt interval

Motorolien skal skiftes på et bestemt interval. Efterse tester for eventuelle rester.
Motorolien skal skiftes på et bestemt interval. Efterse tester for eventuelle rester.

Motorolien skal skiftes på et bestemt interval, så sørg for at tjekke med dit fly brugervejledningen. Olien ændres normalt på regelmæssig vedligeholdelse plan, som er defineret af fabrikanten. Hvis du leasing eller leje et fly, skal du kontrollere den service record at se, hvornår sidste olieskift blev gjort.

Brændstof

De fleste fly har brændstoftanke på fuselagen eller bygget inde i hver vinge. Du kan kontrollere brændstofniveauet visuelt, ved at åbne hætten og kigger indeni. Du skal også teste brændstof til snavs og vand, som kan dårligt påvirke ydeevnen af ​​din motor. Du skal bruge et brændstof tester til dette formål. Proppen i brændstoffet testeren til ventilen og vandlåsen ud brændstoffet ved at trække stemplet. Brændstof fra det laveste punkt af brændstoftanken skal kanaliseres ind i testeren.

Efterse tester for eventuelle rester

Efterse tester for eventuelle rester, som du kan se flydende i brændstoffet. Du kan også tjekke efter vand i brændstoffet. Da vand er tungere end brændstof, vil det synke til bunden af ​​testeren, og skaber luftbobler undervejs.

Hydrauliske væsker

Check med flyets manual og service record at se, når hydraulikvæsker sidst blev udskiftet. Hvis disse er ud over deres almindelige vedligeholdelsesplan, har så dem udskiftet. Du kan også kontrollere væskestande ved manuelt at inspicere reservoiret. Væskerne skal ligge inden for det rigtige niveau, og skal være klar og uden nogen snavs.


Enhver flyvning er sikkert og glat, hvis dit fly er i perfekt stand. Vær sikker på at kontrollere kvaliteten og niveauet af væsker på dit fly, herunder flybrændstof, motorolie og hydrauliksystem.