O2s

Hvordan man bruger helium i heliox

Heliox er en type indåndingsluft

Heliox er en type indåndingsluft, der er skabt ved blanding af helium og oxygen sammen. Det er ofte bruges til to formål, medicinske og dykning formål. Det blev først brugt til medicinske formål, mest for at lindre luftvejssygdomme, og derefter blev det til sidst brugt til dykning.

Den helium i denne blanding gør det lettere for folk at trække vejret

Den helium i denne blanding gør det lettere for folk at trække vejret, fordi helium har en lavere massefylde end luft. Dette gør det lettere for gassen at strømme og reducerer turbulent strømning især i små luftveje. Det gør det lettere for patienter eller dykker at trække vejret, især når de oplever stort pres på deres vejrtrækning.

Heliox ikke kommer billige

Hvordan man bruger helium i heliox. Anvende helium i heliox til medicinske anvendelser.
Hvordan man bruger helium i heliox. Anvende helium i heliox til medicinske anvendelser.

Heliox ikke kommer billige, og det er, fordi helium kan være meget dyrt. Selvom det er den anden mest udbredte grundstof i universet, helium er stadig meget dyrt at forbruge. Det er derfor, det er meget vigtigt at vide, hvordan man bruger helium i heliox at maksimere dets anvendelse og for det ikke skal gå til spilde.

Der er visse regler at følge

Der er visse regler at følge, når det kommer til at bruge helium i heliox. Det er vigtigt at kende disse for at sikre sikkerheden ved brug af heliox til medicinske eller dykning formål. Her er nogle vigtige ting, du skal vide for at bruge helium i heliox ordentligt.

  • Anvende helium i heliox til medicinske anvendelser. Heliox anvendes som behandling for mange luftvejssygdomme eller forhindringer. Dette skyldes, at helium i denne blanding er mindre tæt sammenlignet med almindelig luft, giver en glattere og lettere strømning ind i luftvejene. At anvende heliox til medicinske formål den procentdel af helium bør være højere. Den mest almindelige blanding af heliox bruges til medicin er 79 procent helium med 21 procent oxygen. Der er andre heliox blandinger til rådighed, men disse særlige blandinger afhænger af, hvad lidelse at behandle.
  • Brug helium i heliox til dykning. Det beløb helium i en heliox brugt til dykning varierer på dybden af, at dykkeren vil gå. Heliox med lavere helium procentdel bruges ofte til dyb kommerciel dykning siden helium kan være meget dyrt. Hvis du dykning i en dybde på 100 til 200 fod og derefter bruger 81 procent helium i din heliox. Teorien er, som du dykke dybere ned i havet, det pres, du vil føle vil stige. Dette vil reducere presset af ilt som du får brug for at trække vejret. Reglen er, at du bør øge helium procentsats som dykke dybere og mindske helium procentdel, når dybden af ​​dykket er kortere. Det er ikke sikkert at trække vejret heliox der har en høj helium procentdel i lavvandede dybder, som du ikke vil have nok ilt.


Heliox kan være meget nyttigt at gøre vejrtrækning en hel del lettere

Heliox kan være meget nyttigt at gøre vejrtrækning en hel del lettere. Det bringer en masse medicinske fordele og kan være meget nyttigt for dyb dykning. Men før du bruger helium i heliox, er det meget vigtigt for dig at vide, hvor meget helium du skal have i din heliox blanding for dig at være i stand til at bruge det sikkert og effektivt.