O2s

Hvordan laver svævebaner

Du kan finde svævebaner på steder

Du kan finde svævebaner på steder, hvor veje og andre former for infrastruktur er ikke tilgængelig som et middel til at transportere mennesker og varer. I bjergrige eller bakkede områder er svævebaner en fælles hjemmeside. Svævebaner har været i brug i lang tid. De kan være fremstillet af enkle kabler og trisser til mere komplicerede stål mekanismer med bærere.

En simpel erial ropeway kan konstrueres under anvendelse tovværk, træstivere og en bærer eller to. Brug af stål støtter og andre mekanismer ville gøre svævebane mere robuste og kan bære mere vægt over hele linjen.

  • Forskning i svævebaner. Der findes mange forskellige former for svævebaner i brug over hele kloden. Find ud af, hvilken type er bedst egnet til det område, hvor ropeway vil blive opført. Læs om materialer, mekanismer, support og byggeri.
  • Måle afstanden skal være omfattet af den svævebane. Du skal kende længden af reb eller cape du skal bruge til din svævebane. Måle afstanden mellem de to punkter. Længden af ​​reb eller kabel du skal bruge er fordoble afstanden fra et punkt til det andet. Du skal også finde ud af, hvor mange understøtninger skal opføres langs ruten af ​​den svævebane. Antallet af understøtninger vil afhænge af både afstanden og terrænet.
  • Vælg det korrekte kabel eller reb. Cable er mere holdbart end reb. Men hvis afstanden er forholdsvis kort, kan du finde en stærk reb, der kan gøre det samme job som kabel. Cable er dyrere end reb. I nogle tilfælde kan omkostningerne være en faktor ved valget mellem kabel og rebet. I sidste ende bør sikkerheden være din nummer et bekymring, især hvis folk skal bruge ropeway som et transportmiddel.
  • Bestem, hvilken type byggeri. Du kan enten gøre en enkelt kabel ropeway eller en dobbelt kabel system. De fleste moderne ropeways nu bruge enkelte kabler. Bærerne, der skal sættes op også skal identificeres på dette tidspunkt. Også bestemme, hvordan passagerer eller fragt vil blive indlæst på og uden for ropeway.
  • Vælg den bærer, der skal bruges. Hvis du bruger luftfartsselskaber, har du flere muligheder at vælge imellem. Hvis passagererne vil bruge svævebane, vælge mellem stolelifte og gondol-type af transportvirksomheder. Simple kurvetypen bærere kan også bruges til passagerer og last. Bæreren bør være i stand til at rumme vægten af ​​passageren eller passagererne plus de elementer, de vil bringe med sig. I landområderne, som normalt passagererne bringe deres produkter, dyr eller cykler med dem på tværs af svævebaner. Bæreren såvel som kablet skal kunne håndtere stress af belastningen og frekvens af belastning, vil krydse ropeway. Det er derfor, du bør også finde ud af, hvor ofte transportøren vil være i brug på timebasis, daglig og ugentlig basis.

Bemærk: Hvis du planlægger at konstruere en svævebane i et landdistrikt eller udviklingsland, kan du brug for at få regeringens godkendelse og støtte. Ikke-statslige organisationer (ngo'er) kan også hjælpe dig med at få projektet i gang og afsluttet.


Hvordan laver svævebaner. Forskning i svævebaner.
Hvordan laver svævebaner. Forskning i svævebaner.

Foretage et svævebane kræver en masse planlægning på grund af de sikkerhedsmæssige spørgsmål i forbindelse med denne type transport system. Bor og fragt er på spil, så sikkerheden er af den primære bekymring. Arbejde med kvalificerede ingeniører og byggeri mennesker. Sørg for at inddrage den lokale regering i projektet.