O2s

Hvordan laver man en storfald

Flagsnoren er tovet fastgjort til det øverste hjørne af et sejl eller et flag på en flagstang. Udtrykket storfald siges at være fra to forskellige kilder: Den ene er Middle-engelske ord hallyer der er en hejs eller træk, for det andet er fra sejlere siger at "trække værftet" forkortet til storfald for nemt og hurtigt.

Hvordan laver man en storfald. Først en storfald er reb.
Hvordan laver man en storfald. Først en storfald er reb.

For at gøre en storfald ... godt den nemmeste måde er at købe et og derefter rig det op, men hvis du er fast besluttet på at lave din egen storfald så her er hvordan.

Først en storfald er reb

Først en storfald er reb, så de grundlæggende principper for rebslagning vil blive anvendt. For at gøre en storfald først beslutte, hvilken størrelse og tykkelse du har brug for, de normalt kommer fra 1/8in. til 7/16 i. tyk så samle materiale nok til at nå den ønskede tykkelse og længde.

Traditionelt Halyards er lavet af naturlige materialer som hamp

Traditionelt Halyards er lavet af naturlige materialer som hamp, men de er også lavet af nylon, propylen (Dacron) og polypropylen. Der er fordele og ulemper ved hver af disse syntetiske materialer. Nylon strækker sig op til 20 procent, Dacron strækker lidt, men er stærkere, og polypropylen flåd.

Traditionelt halyards er lavet af naturlige materialer som hamp. En anden måde kaldes enkelt fletning.
Traditionelt halyards er lavet af naturlige materialer som hamp. En anden måde kaldes enkelt fletning.

Uanset materiale du vælger at lave en fald, sørg for at det er i tynde fibre og længe nok til jobbet, selvom du altid kan splejse i nogle mere, hvis det viser sig for kort. Opdel dine tråde i tre lige store bunker og binde dem sammen med nok materiale øverst for at binde til noget robust som en stol, et indlæg eller en klampe på båden.

Der er tre forskellige måder at fremstille et reb til at gøre en storfald. Den første måde er at sno fibrene til garn, mod uret, og garnet ind uret strenge,. Derefter dreje mod uret igen sno trådene i reb.

En anden måde kaldes enkelt fletning

En anden måde kaldes enkelt fletning. Følg de samme trin for det twist, indtil du har strenge, så væve eller fletning forskellige dele i et reb. Dette skaber en mere afbalanceret reb uden en twist til det, men det vil flade under en masse spændinger.

Den sidste måde at gøre en storfald er dobbelt fletning, der er vanskeligere. Det omfatter vævning flere tråde omkring en allerede reb. Det er stærkere, men mindre fleksibel, og giver dig mulighed for at kombinere flere materialer sammen.

Tillykke

Tillykke, du har næsten gjort en storfald. Enderne er flosset, så du bliver nødt til at "piske" dem. Piskning kan gøres et par måder, den populære måde er at bruge ventilationskanal eller elektrisk tape omkring enderne og derefter smelte det med en varm kniv. Den traditionelle måde at piske indebærer syning og kan læres fra en god knude bog.

Nu er reb. For at gøre en flagsnoren, binde en bowline eller vedhæfte en klemme, vedhæfte den til toppen af ​​sejlet eller flag, rig den op, og hejse væk.