O2s

Hvordan læser man et kort legende

Legends er skabelsesberetning historier eller eventyr

Legends er skabelsesberetning historier eller eventyr, som fortælles at forklare, hvor et bestemt objekt eller sted stammer fra. Disse historier er ikke sandt, og de er skabt primært for underholdning. På den anden side, er legender på et kort en anden historie. Hvis du kan lide at rejse til forskellige steder, som du ikke er bekendt med, er det bedst at vide, hvordan man læser kort legender. Kort legender vise og forklare betydningen af ​​hver enkelt af de symboler, der er set på et kort. Nogle af disse symboler står for veje, restauranter, benzinstationer, skoler, historiske mindesmærker og meget mere. Du vil være i stand til at se, hvad symbolerne er ved at se på legenden. Normalt er kort legender indesluttet i en rektangulær kasse på toppen eller i bunden af ​​dit kort.

Hvordan læser man et kort legende. Tegninger eller symboler.
Hvordan læser man et kort legende. Tegninger eller symboler.

Her er nogle tips om, hvordan du kan læse kort legender:

  • Farver. Maps er normalt oprettes i forskellige farver. Vi kan normalt erkende, hvad disse farver står for. For de grundkort, står farven blå for vandforekomster, såsom oceaner, have, søer, osv. Farven brun kan symbolisere bjerge eller bakker. Dette er de grundlæggende farver, som du vil se i et kort.
  • Lines. Du vil være i stand til at se kort på et kort. Der findes forskellige typer af linjer, du vil se. Nogle af dem er enlige linjer og andre kan have to eller tre striber. De kan også komme i fed skrift. Disse linjer bruges til at symbolisere de veje, pensionærer, motorveje og gader. Du vil bare nødt til at bestemme, hvad de linjer står for ved at konsultere legenden på kortet. Nogle linjer kan forekomme i en fed farve, såsom rød. Dette er for at symbolisere, at disse veje er hovedveje eller vigtigere end de andre.
  • Prikker og pladser. Du vil også kunne se prikker og firkanter på et kort. Disse prikker og firkanter er der, hvor visse steder er placeret. Nogle af disse steder er skoler, indkøbscentre, parker og andre populære seværdigheder i byen. Du vil være i stand til at se disse, især på en turist kort, hvor de bedste steder at være og turist pletter er markeret.
  • Tegninger eller symboler. Du kan også finde forskellige tegninger eller symboler på vigtige steder rundt omkring i byen. Du vil være i stand til at se en flyvemaskine symbol for lufthavne, en mand og kvinde symbol for toiletter, en telefon for telefonbokse og en masse mere. Disse tegninger er normalt ses på turistkort, så du vil være i stand til at finde vej til de nærmeste steder, der er vigtige.
  • Letters. I nogle tilfælde vil vartegn symboliseres med store bogstaver. H bruges til hospitaler og P bruges til parkeringspladser.

Læsning af en kort legende er forholdsvis let

Læsning af en kort legende er forholdsvis let. Disse er blot nogle af de grundlæggende symboler, som du vil være i stand til at se på et kort. Alt du skal gøre er at høre forklaringen feltet på kortet, så du kan være i stand til at afkode, hvad de forskellige symboler på kortet betyder. Hver type kort vil have forskellige legender. Oprettelsen af ​​kort er gjort let ved kartografer, så folk vil være i stand til at bruge dem uden at skulle bekymre sig om, hvordan man læser dem.