O2s

Hvordan du holder score i volleyball

Volleyball er en populær sport

Volleyball er en populær sport, der daterer sig tilbage til 1800-tallet, da William G. Morgan, opfandt det. Dengang volleyball blev kaldt "mintonette". Det var ikke før 1896 at den fik sit mere populært navn på grund af, hvordan bolden blev flugtede frem og tilbage fra spiller til spiller.

Hvordan du holder score i volleyball. Volleyball er en populær sport.
Hvordan du holder score i volleyball. Volleyball er en populær sport.

Nu betragtes som en af ​​de olympiske holdsport har regler gået fra grundforskning til omfattende. Ud over denne udvikling i volleyball, der er en masse teknikker nu ved at blive udviklet, såsom spidsen og blokken og selv hvad de sigt som "setting" og "passerer", som kræver, at holdspillere til at være dygtige nok til at kontrollere bolden til forsvare deres side af banen.

Ved første blik synes volleyball som en kompliceret sport

Ved første blik synes volleyball som en kompliceret sport. Imidlertid er det ikke vanskeligt at forstå. To hold med seks spillere hver dannes og bo på hver sin side af nettet. Et hold tjener bolden til den anden over nettet, og det modsatte hold skal ramme den tilbage til det servende hold. Indtil bolden falder eller rammer nettet, ingen af ​​holdene score. I den gamle pointsystem, kunne kun det servende hold får point. Dette system med scoring kaldes side ud scoring. I dag er det rally pointsystem, der bliver tilpasset.

Det er ikke svært at holde score i volleyball. Det er imidlertid vigtigt, at sekretæren observere strømmen af ​​spillet korrekt for at sikre, at holdene får de punkter, som de fortjener.

Ved første blik synes volleyball som en kompliceret sport. I faglige arrangementer.
Ved første blik synes volleyball som en kompliceret sport. I faglige arrangementer.

I tråd score, får et hold et punkt for følgende:

  • Hvis serv eller returnering af det modsatte hold ikke går over nettet.
  • Hvis serv eller returnering lander et sted uden for retten i den modtagende hold.
  • Hvis nogen af ​​spillerne fra det modsatte hold berører bolden fortløbende for to eller flere gange uden at returnere bolden.
  • Hvis det servende hold berører bolden fortløbende mere end tre gange, før det returneres til det modsatte hold.
  • Hvis serveren trin over stikledningen, når den rammer bolden. Dette er en også kaldet en fod
  • Hvis det modsatte hold fangster eller løfter bolden, og faktisk ikke rammer det.
  • Hvis det modsatte hold rører nettet i løbet af spillet.
  • Hvis kroppen af ​​en spiller fra det modsatte hold passerer nettet og afleder opmærksomheden for det andet hold at ramme bolden.

Du kan dog stadig vælge at bruge den side ud scoring, hvor kun det servende hold kan få point. Den servende hold får point for grundstødning bolden på modstandernes side af banen, eller hvis det modsatte hold ikke returnerer bolden i mindre end tre hits.


I faglige arrangementer

I faglige arrangementer, består en kamp af fem spil sæt. Et sæt vindes, når et hold får 25 point. Men deres score skal være mindst to procentpoint højere end det modsatte hold. I mere konkurrencedygtige og rekreative spil, kan en kamp bestå af mindst to sæt.