O2s

Hvordan at opretholde en træ båd

Mens glasfiberbåde er typisk nemmere at vedligeholde og billigere at købe, en masse mennesker stadig nyde sejlads med både lavet af træ. Det kan synes upraktisk, men hvis du tænker over det, blev træbåde brugt i gamle dage på grund af den måde, det sejlede på vandet. Hvis du føler, at en træ båd er den type båd for dig, så skal du vide, at den høje pris ikke er det eneste, du vil beskæftige sig med. Det kan virkelig være en hovedpine at opretholde en træ båd, blot fordi der er mange faktorer, der kan føre til råd eller vridning af træet. På dette notat, er her nogle tips til, hvordan du kan opretholde en hel stand træ båd, en, der vil være klar til at sejle, når du ringer.

  • Holdes tør. Mens de fleste mennesker tror, ​​at efterlade en træ båd forankret i vandet, når den ikke er i brug, er helt i orden, virkeligheden er, at det vil reducere levetiden af træet. Husk, at vand kompromittere integriteten af ​​træ, hvis det er gennemblødt i det for længe. Desuden er forme og meldug kan udvikle overladt til at suge der kan spise løs på træet. Når det er tilfældet, skal du sørge for at holde din båd på land, når du ikke sejler. Træk den ud, vend det om, og læg den på en platform. Dette er især kritisk, hvis du normalt sejler på ferskvand. Hvis du sejler på havvand, så kan du overveje at forlade båden der som de elementer, der ikke vil slides ned båden så meget som når det anvendes og lægges i blød i ferskvand.
  • Hold det dækket. Uanset om du forlader båden forankret i vand eller har besluttet at placere det i tør jord, når den ikke er i brug, skal du sørge for at dække det med et flot og løs lærred. Må ikke wrap båden for stramt hvor luften vil have en svært ved at finde sin vej ind i båden. Du vil helt sikkert vil have din båd beluftet for at undgå mug og meldug oprustning. Når der dækker båden, skal du sørge for at løsne lærredet omkring det, så at luften kan passere gennem skoven. Dog være sikker på, at båden er beskyttet mod sol og regn.
  • Undersøg det. Da træ kan rådne, warp, eller udvikle huller, er det ekstremt vigtigt, at du med jævne mellemrum inspicere båden. Udforsk hver planke og bord. Check for huller, huller, mellemlinerne og lignende. Tjek om træplader er begyndt at splitte hinanden. Check for råd og andet træ spise critters som orme og termitter. Udskift alle boards, der ikke kan repareres. Hvis befængt med skadelige træ-ædende critters, anvende den rigtige behandling til at dræbe disse skadedyr.


Der er mange træ behandlinger specifikt til både

Hvordan at opretholde en træ båd. Der er mange træ behandlinger specifikt til både.
Hvordan at opretholde en træ båd. Der er mange træ behandlinger specifikt til både.

Der er mange træ behandlinger specifikt til både, som du kan bruge til at beskytte det mod råd, vridning, og skadedyr. Nogle bruger en urethan frakker og maling, epoxyharpikser, og specialiserede træ lim og caulks. Alle disse angiveligt lover at holde træet beskyttet mod skadelige elementer. Kontakt en tømrer eller båd entusiast og lære mere om, hvad behandling du kan bruge og hvordan man anvender det på din båd.